Annette Hagemeijer opent fotostudio Furry Friend

Annette Hagemeijer aan het werk. Foto: Aangeleverd

Annette Hagemeijer heeft afgelopen zaterdag haar fotostudio ‘Furry Friend’ aan de Oudeweg 23 in Ossenzijl geopend en hield een open dag.

Annette woont sinds januari 2021 in Ossenzijl. Daarvoor woonden ze met haar man Hans en 4 kinderen in Zwolle waar ze in 2013 begon met een bedrijf in huisdierenfotografie. „Fotograferen doe ik al bijna mijn hele leven, maar 20 jaar geleden heb ik de Fotovakschool gedaan en ben ik voor mijzelf begonnen. Ik ga voornamelijk naar buiten, om op locatie fotoshoots te doen met honden en hun baasjes, soms ga ik naar mensen toe om hun katten bij hen thuis te fotograferen”, vertelt Annette Hagemeijer.

Ze maakt zowel individuele portretten van huisdieren als actiefoto’s. Ze is zelf gek van huisdieren. „Van jongs af aan hadden we thuis allerlei dieren, honden, katten, geiten, schapen, ezels en konijnen. Ik was enig kind, de dieren waren mijn beste vrienden. Daardoor voel ik ze goed aan en kan ik hun essentie goed vastleggen”, vertelt ze verder.

Bij hun huis staat de fotostudio, die ontworpen is door haar zoon Thomas, die op dat moment nog architectuur studeerde. Hij is daarbij geïnspireerd door de rietschuur in het bezoekerscentrum van de Weerribben-Wieden in Sint Jansklooster.

Voor meer informatie: https://www.furryfriendphotography.nl/

Nieuws

menu