Applaus voor toneelgroep Zuidveen/Onna

De toneelspelers nemen het applaus van het enthousiaste publiek in ontvangst. Van links naar rechts: Willem van den Berg (regie), de spelers Altina Otten, Michel Holleboom, Jan Koopmans, Jannie Koopmans, Renate Dobma, Egbert Vink, Margreet Hellinga, Trudy Bentum en grimeuse Aukje Bouwknegt. Foto: Aangeleverd

Na twee jaar belemmerd te zijn door corona, mocht de toneelclub Zuidveen/Onna haar vaardigheden laten zien in het dorpshuis in Onna.

Voor een volle zaal speelden ze de hilarische klucht in drie bedrijven, geschreven door Erik Bok,: ‘Alweer vals alarm’ . ‘Over de inhoud vertellen we niet te veel, want aanstaande zaterdag is er nog een uitvoering in het dorpshuis van Onna”, zegt regisseur Willem van den Berg, die wel een tipje van de sluier wil oplichten: „Nellie heeft een poetsmanie in huis, wat haar man Peter allerminst bevalt. Hij bedenkt een plan om Nellie van haar poetsmanie te genezen. Nellies vader wil het stel graag gelukkig zien en wanneer het tot een weddenschap komt tussen die twee, is hij de scheidsrechter en neemt het - net als Peter - niet te nauw met de spelregels.”

Het is een stuk waarbij veel gebeurt: klapperende deuren, buurvrouwen (gezusters Veenstra) die erbij aan te pas komen en zelfs een kraamhulp.
Er werd veel gelachen, waarbij ook het plezier van de spelers zichtbaar te zien was. De toneelgroep kreeg een groot applaus van het publiek, dat een heerlijke en vermakelijke avond kreeg. Het bleef nog tot laat gezellig.

Aanstaande zaterdag is er nog een uitvoering om 20.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal en vol is vol.

Nieuws

menu