Arthuur fietsroutes in Weerribben-Wieden zijn vernieuwd. Onderweg ook streekproducten en stoere verhalen

Fietsen in het prachtige gebied Weerribben-Wieden. Archief Wilbert Bijzitter

De Weerribben-Wieden kan deze zomer weer volop beleefd en ontdekt worden op de fiets met de vernieuwde Arthuur routes. Recent zijn door De Vries Kartografie uit de Wijk de fietsbelevenissenroutes door de Weerribben-Wieden vernieuwd.

Vanaf 55 locaties in de Weerribben-Wieden kan gestart worden met de fietsroutes met een stoer regionaal verhaal en plezante verassingen. Op de nieuwe fietsknooppuntenkaart staan drie fietsroutes.

In de vernieuwde uitgave zijn nu ook twee streekproducten opgenomen. Daarmee kan van al het lekkers dat in de regio wordt geproduceerd genoten worden. Tevens nieuw zijn drie nieuwe GPS luisterplekken (locatie podcasts). Nu kan op elf bijzondere locaties in het gebied, zoals Blokzijl en de Woldberg, met de smartphone tijdens de fietsroute het verhaal van de locatie beluisterd worden.

Stoere routeverhalen

De nieuwe verhalenbrochure bevat drie stoere routeverhalen. Dat zijn ‘Arthuur en het geheime Tunnelgravers Gilde’ , ‘Arthuur en de Geitenfluisteraar van Giethoorn’ en ‘Arthuur en de Rietbrouwer van Paasloo’ . De verhalen bij de fietsroutes worden verteld vanuit het perspectief van Arthuur. Deze fictieve verteller vertelt over zijn bijzondere belevenissen in de Weerribben-Wieden. In de stoere verhalen spelen ook de deelnemende startlocaties een rol. Zo worden deze bedrijven ook op een verrassende manier ontdekt tijdens de fietsroutes.

Verrassingsbonnen en route app

In de vernieuwde verhalenbrochure zijn tevens weer verrassingsbonnen opgenomen. Bij diverse deelnemende bedrijven zijn daarmee plezante verrassingen te ontvangen. Ook zijn de routes weer als gratis route App beschikbaar.

Startpunten en pleisterplaatsen van zijn te vinden op www.arthuur.nl . Bij de deelnemende bedrijven verkrijg je gratis de fietsknooppuntenkaart en de routeverhalen brochure. De startlocaties worden ook herkend aan de Arthuur-sticker bij de deelnemende bedrijven.

Nieuws

menu