Atelierroute Weerribben-Wieden in Giethoorn zoekt kunstenaars die hun atelier open willen stellen. Kunstkring Steenwijkerland zorgt voor fietsroute langs alle deelnemers

Een van de exposities van vorig jaar. Foto: Kunstkring Steenwijkerland

Kunstkring Steenwijkerland zoekt voor de Atelierroute Weerribben-Wieden kunstenaars die hun ateliers open willen stellen in het weekend van 2 en 3 en 9 en 10 oktober. Aanmelden kan tot 6 september.

Volgens de organisatie komen kunstliefhebbers uit heel Nederland om de werken te bewonderen. ‘Doe mee en stel je atelier open, presenteer je werk, geef een demonstratie of maak een praatje met bezoekers. Ook kunstenaars zonder eigen ruimte kunnen meedoen, als gastkunstenaar in het atelier van een van de deelnemers. Een extra activiteit is een gezamenlijke overzichtstentoonstelling met werk van de deelnemende kunstenaars in het Kulturhus te Giethoorn’, vertelt woordvoerder Harm Visserman.

Kulturhus Giethoorn

Alle beeldend kunstenaars uit Steenwijkerland kunnen deelnemen. Kunstenaars die buiten de regio wonen kunnen zich inschrijven, maar moeten zich dan wel aansluiten bij een deelnemend atelier binnen de gemeente. Wie geen gelegenheid heeft om te exposeren, kan terecht in het Kulturhus Giethoorn.

Er komt, evenals vorig jaar, weer een fietsroute langs alle locaties. Op die manier ontdekken de deelnemers niet alleen de kunst, maar ook het landschap van Steenwijkerland.

Aanmelden kan hier .

Nieuws

menu