Atelierroute Weerribben-Wieden weer van start

Beeldhouwwerk van Trudy Steegh te Blankenham. Aangeleverde foto

De kunstroute door de Weerribben-Wieden gaat in het eerste weekend van oktober weer plaatsvinden. Met maar liefst 42 kunstenaars, verdeeld over 34 locaties, wordt het record van 2021 bijna geëvenaard.

In de ateliers, geopend van 11.00 tot 17.00 uur, is een breed scala aan kunst te zien. Er komen beelden, keramiek, sieraden en porselein voorbij, maar ook schilderijen en grafiek zullen te zien zijn op de verschillende locaties.

Alle kunstvormen komen samen in het Kulturhus De Eendracht in Giethoorn, waar een expositie wordt ingericht met één werkstuk van alle deelnemende kunstenaars. Bij de expositie in Giethoorn zijn ook vijf gastexposanten te bezoeken. Deze hebben tijdens het weekend van de Atelierroute tijdelijk hun atelier ingericht in De Eendracht. De opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 30 september, om 19.30 uur. Gedurende de hele maand oktober is de tentoonstelling nog te bezoeken, tijdens openingstijden van het Kulturhus.

De organisator van de Atelierroute, Kunstkring Steenwijkerland, hoopt op een mooi weekend met veel tevreden bezoekers. Op de website atelierroute Weerribben-Wieden is te zien welke kunstenaars meedoen aan de atelierroute.

Nieuws

Meest gelezen

menu