Attent Marc&Alien verdwijnt uit Tuk

Als echte 'buurtwinkel' waren de koffie-ochtenden met Buurtzorg uiteraard ook bij Attent Marc&Alien. Foto: archief Sieb van der Laan

Na 28 jaar sluit Supermarkt Attent Marc&Alien aan de Tukseweg 178 binnenkort de deuren. Maar de eigenaren Marc Hof en Alien Bisschop willen niet met stille trom vertrekken. Ze organiseren daarom een afscheidsmiddag op zaterdag 26 maart. „We willen onze klanten graag bedanken en dat doen we met deze dag”, vertelt Alien Bisschop. De feestelijke afscheidsmiddag op zaterdag 26 maart is inclusief een springkussen, een poffertjeskraam en een hapje en een drankje. „Iedereen is welkom om samen afscheid van ons te komen nemen en samen mooie herinneringen op te halen.”

„Het is als een pleister die je er langzaam af trekt,” zegt Alien. „We zouden eigenlijk nog wat langer open blijven, maar dan zitten we de laatste weken waarschijnlijk in een lege winkel. Zo triest. En na 28 jaar is het gewoon extra moeilijk. Het doet echt veel pijn. Daarom hebben we tegen elkaar gezegd dat we de afscheidsbijeenkomst eerder houden.”

Marc en Alien hebben onlangs de moeilijke beslissing genomen en de knoop doorgehakt om met de ‘buurtsuper’ te stoppen. „Er moeten behoorlijke investeringen gedaan worden, waaronder een grote renovatie van het pand, en we kunnen qua prijsstelling gewoon niet meer op tegen de grote supermarkten die hier vlakbij zitten. Toen we 28 jaar geleden begonnen, waren er alleen de Pick Pack en de Edah in de buurt. Nu zijn het er zoveel meer. Maar we hebben het altijd met superveel plezier gedaan, vandaar ook een afscheidsfeestje.” Alien gaat verder met haar nieuwe bedrijf. „Ik ben onlangs begonnen als uitvaartbegeleider en dat begint goed te lopen,” vertelt ze. „Dus dat ga ik verder uitbouwen. En Marc gaat verhuizen naar Drachten, naar zijn vriendin.” Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet bekend. „Begin mei wordt het koopcontract getekend. Wat er daarna gebeurt, weet ik niet.”

Uitverkoop

Vanaf maandag 14 maart is er 25% korting op alle producten en vanaf maandag 21 maart geldt 50% korting. De kortingen zijn niet van toepassing op verse producten, tabak en postzegels.

Nieuws

menu