Attentie! Ottermobiel in aantocht! Kinderen krijgen 'otterles' op het schoolplein

Leerlingen van Het Kompas krijgen otterles. Foto: Martijn Bijzitter

2021 is uitgeroepen tot het Jaar van de Otter. In Nationaal Park Weerribben-Wieden werd de otter jaren geleden teruggebracht in de Nederlandse natuur. Alle coronamaatregelen maken het lastig voor leerkrachten om met hun leerlingen naar het Nationaal Park te komen voor een buitenles. Daarom komt het Nationaal Park voor deze keer met een educatief programma naar de scholen toe.

De ‘Ottermobiel’ van de otteropvang gaat daarom op bezoek bij basisscholen in Steenwijkerland. De lessen worden gegeven door educatieve medewerkers van de otteropvang met materialen uit hun Ottermobiel. Ongeveer 400 leerlingen van vier verschillende basisscholen krijgen deze dagen les op het schoolplein over otters.

Afgelopen donderdag 10 juni kregen alle leerlingen van Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove ‘otterles’. Aankomende donderdag (17 april) staat de Ottermobiel op de schoolpleinen van Kindcentrum De Buuzekaemp (Belt-Schutsloot) en OBS de Driesprong (Eesveen). Op 24 juni staat de Ottermobiel bij OBS De Samensprong in Steenwijk.


Nieuws

menu