Automobilist gewond bij ongeval op A32: vrachtwagenchauffeur zet verkeer stil

BIj een eenzijdig ongeval op de A32 is een automobilist gewond geraakt. Het ongeval gebeurd rond 11.45 uur ter hoogte van Willemsoord in de richting Steenwijk. Foto: ProNews

Op de A32, Wolvega richting Steenwijk, heeft rond 11.45 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam met de auto in de middengeleider terecht. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur zette zijn wagen stil op de snelweg en heeft zo waarschijnlijk erger weten te voorkomen.

Vanwege het ongeval werd een rijbaan tijdelijk gestremd. Hoe de auto precies in de middenberm terecht kon komen is op dit moment nog niet bekend. Voor de automobilist is een ambulance met spoed ter plaatse gekomen. Deze heeft diverse controles uitgevoerd bij het slachtoffer, waarna het uiteindelijk toch noodzakelijk bleek de man met spoed naar het ziekenhuis over te brengen. De passagier van de auto, raakte voor zover bekend niet gewond.

De chauffeur laat in een reactie weten dat er vlak voor hem nog een auto bijna op de auto in de middenberm botste. Voor hem reden genoeg om zijn vrachtwagen dwars over de rijbaan te zetten, in afwachting van de politie en Rijkswaterstaat om zijn afzetting over te nemen.

„Toen ik aan kwam rijden heb ik mij verbaasd over het gedrag van het overige verkeer. Sommigen reden echt rakelings langs de auto en hadden volgens mij pas veel later door dat er een ongeval was gebeurd”, zo vertelt de chauffeur. „Pas toen ik mijn vrachtwagen dwars had neergezet, de politie er stond en er een ambulance was had ik het idee dat automobilisten rustiger gingen rijden.”

In opdracht van Rijkswaterstaat zal de vangrails in de middenberm naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen voor een goed exemplaar. Een berger is ter plaatse gekomen om de beschadigde auto zo snel mogelijk van de snelweg af te halen.

Nieuws

menu