Automobilist is enige tijd spoorloos na ongeval bij Marknesse

De auto werd achtergelaten in de sloot.

Op de Ettenlandseweg, vlakbij de Vollenhoverweg, in het buitengebied tussen Marknesse en Vollenhove vond vanmorgen een eenzijdig ongeval plaats. Een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg.

Vervolgens botste het voertuig tegen de slootkant en sloeg de auto over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig op de kant in de sloot tot stilstand. De twee inzittenden waren onderweg naar huis na een nacht vissen.

Het ongeluk gebeurde volgens de politie rond 6.45 uur. De inzittenden zijn hierna huiswaarts gegaan, zonder iets te melden bij de hulpdiensten. Een uur later, rond 7.45 uur, belden voorbijgangers naar 112 met de melding dat er een voertuig te water was geraakt. De brandweer, politie en een ambulance werden met spoed opgeroepen.

Niemand te bekennen

De brandweer uit Vollenhove en Marknesse waren als eerste ter plaatse, maar er was niemand in of bij de auto te bekennen. De brandweerlieden hebben een zoekslag gemaakt naar eventuele slachtoffers in het weiland ernaast, niet wetende dat de betrokkenen al thuis waren. De opgeroepen brandweerduikers van Urk, Zwolle en Lelystad waren niet nodig en zijn onderweg afgemeld.

De politie heeft de ongedeerde automobilist, woonachtig in Vollenhove, getraceerd, waarna de brandweer en ambulancedienst retour konden. De twee inzittenden hadden volgens de politie engeltjes op hun schouders. De airbags hebben waarschijnlijk ernstig letsel voorkomen. Een van de inzittenden moest uiteindelijk toch naar het ziekenhuis met licht letsel.

Waarom de bestuurder de plaats van het ongeval verliet, is niet bekend. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot gehaald en afgesleept.

Nieuws

menu