BGL steekt handen uit de mouwen tijdens werkbezoek aan NoordWestGroep

Tijdens het werkbezoek van BGL aan NoordWestGroep deed raadslid Ina Haveman de koffieronde.

Tijdens het werkbezoek van BGL aan NoordWestGroep deed raadslid Ina Haveman de koffieronde. Foto: Aangeleverd

Een deel van de fractie van BGL heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan NoordWestGroep, het arbeidsontwikkelbedrijf van Steenwijkerland. Het was ook echt een werkbezoek, want de raadsleden staken de handen uit de mouwen.

Ina Haveman, Bennie Daan en Richard Keizer maakten tijdens het werkbezoek kennis met de medewerkers van de verschillende onderdelen van NoordWestGroep (NWG). Ze hielpen bij NWG Industrie, Hoveniers, Kopwerk, Schoon en BroodjeSteenwijk.nl.

Het viel de raadsleden op dat de medewerkers supertrots zijn op het bedrijf. Tijdens de rondleiding merkte Ina Haveman op dat zij geen idee had dat NWG zoveel disciplines in huis heeft. „Jullie zijn net een multinational”, zei ze. „Het is een heel bedrijf”, vindt ook Bennie Daan.

De drie fractieleden hebben tijdens het bezoek ervaren hoe het is om bij NoordWestGroep te werken. Samen met de medewerkers waren zij onder meer aan het werk in het bedrijfsrestaurant, werkten in de tuin en hielpen bij inpakwerkzaamheden. „NWG doet echt heel goed werk”, zegt Bennie Daan na afloop op. „De verandering die NoordWestGroep de laatste jaren heeft doorgemaakt, vinden de medewerkers heel positief” vertelt Haveman. „Ik heb na vanmiddag nog meer waardering voor NWG, omdat ik, als ik hier ben, de verandering en trots voel”, voegt Richard Keizer daar aan toe. „Het is prachtig om te zien hoe verantwoordelijk mensen zich voelen voor het werk dat ze doen.”

Na het werk hebben de BGL-fractieleden gesproken met NoordWestGroep-directeur Arjen Mol. Mol vertelde dat NWG landelijk gezien op eenzame hoogte staat als het gaat om werk te bieden aan andere doelgroepen dan waar de Wet sociale werkvoorziening in voorziet. „Wij willen dat iedereen mee kan doen, dat niemand aan de kant hoeft te staan. Ook voor de ‘jonkies’ bieden wij volop mogelijkheden. We kunnen voor deze jongen de springplank zijn naar betaald werk”,, legt Arjen Mol uit. „Werk. Voor elkaar. Dat is niet voor niets de nieuwe slogan van NoordWestGroep.”