Bankje met plaquette als tastbare herinnering aan Tiemie Petter

Mevrouw Petter onthulde de plaquette op het bankje door de Gieterse vlag weg te halen. Foto: aangeleverde foto

Tiemie Petter, een bekende Gieterse die veel voor het dorp heeft betekend, overleed 6 november vorig jaar. Buurtbewoners hebben gezamenlijk gezorgd voor een tastbare herinnering aan deze bijzondere man, in de vorm van een bankje met plaquette.

De buurtvereniging in Giethoorn noord, verenigd in „MoNoKLAp” (Molenweg, Noorderpad, ‘t Klooster en Appensteeg), nodigde afgelopen zaterdag de bewoners uit om de plaquette op het bankje voor zijn boerderij, te onthullen.

Zo’n 50 bewoners en hun kinderen kwamen bijeen bij het bankje op de hoek Molenweg en Kloostersteeg. Tiemie en zijn gezin hebben in deze boerderij gewoond, levensmiddelenwinkel de Cirkel en de verhuur van bootjes gehad. Na een toespraak onthulden mevrouw Petter en haar zonen de plaquette op het bankje door de Gieterse vlag weg te halen. Ze zei heel blij te zijn met deze herdenking.

Een buurtbewoonster kwam op het idee voor het bankje en anderen hebben het uitgewerkt. De tekst op de plaquette luidt: „Liefde voor zijn dorp, haar bewoners en de natuur. Middelpunt van de buurt Tiemie Petter (1944-2021).”

Nieuws

menu