Basisschool 't PuzzelsTuk in Tuk start kinderboekenweek met nieuwe collectie boeken voor schoolbibliotheek

De leerlingenraad van basisschool 't PuzzelsTuk showt een aantal nieuwe boeken van de schoolbibliotheek. Links directrice Jacqueline Driezen.

De leerlingenraad van basisschool 't PuzzelsTuk showt een aantal nieuwe boeken van de schoolbibliotheek. Links directrice Jacqueline Driezen. Foto: 't PuzzelsTuk

Kinderboekenweek is voor de leerlingen op basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk op een wel heel leuke manier begonnen. Zij hebben namelijk heel veel nieuwe boeken mogen toevoegen aan de schoolbibliotheek.

Enthousiast duikt een leerling de boekenkast in. „Al gelezen… En deze lijkt me niet zo leuk”, mompelt hij in zichzelf. Een paar minuten later staat hij glimlachend met het uitgezochte exemplaar onder de arm. ‘Ga voor groen’ prijkt er op de voorkant. Het boek sluit naadloos aan op het thema van de kinderboekenweek: Gi-ga Groen. Ondertussen staat de volgende leerling al klaar om nieuw leesvoer uit te zoeken. Er is keuze genoeg.

In het nieuwe schoolgebouw zijn diverse lees- en leerhoekjes. „We vinden het erg belangrijk dat de leerlingen al vroeg in aanraking komen met lees- en prentenboeken”, vertelt directeur Jacqueline Driezen. „Daarom zetten we op school flink in op leesmotivatie. Dat doen we in de klassen zelf, maar we werken ook met groepsdoorbrekende leesmomenten. Dat houdt in dat leerlingen uit de bovenbouw, samen met kinderen uit de onderbouw aan het lezen zijn. Zo leren de kinderen naar elkaar luisteren, maar ook hoe ze elkaar kunnen helpen.”

Cheque

Stichting Catent, waar de basisschool onder valt, heeft bij de opening van het nieuwe schoolgebouw een cheque aangeboden van duizend euro voor aanschaf van boeken voor de schoolbieb, Steenwijks Boekhuys verzorgde de levering. „We zijn er erg blij mee”, vertelt de directeur. „We hebben vlak voor de verhuizing, eind vorig schooljaar, de bibliotheek helemaal opgefrist. Oude boeken weggedaan, de goede leesmaterialen laten staan. Een nieuwe collectie boeken komt dus goed van pas. Bovendien is het een prachtige aftrap van de kinderboekenweek.”