Battle of Basse op circuit Schapendrift biedt een vol programma

De Battle of Basse op circuit Schapendrift in Basse. Archieffoto: Martijn Bijzitter

Op het circuit Schapendrift in Basse zijn de voorbereidingen aan de gang voor de ‘Battle of Basse’. Deze cross wordt verreden op zondag 18 september.

Normaliter is de autocrosscommissie van Basse blij met zonnig weer tijdens de voorbereidingen, maar deze is nu blij met de recente neerslag. Een te droog circuit zorgt namelijk voor te veel stof, waardoor extra onderhoud aan de baan nodig is.

Gestuiter

Volgens de organisatie staat het circuit Schapendrift al bekend als een harde baan, die door het droge weer als van beton wordt. De snelheid gaat dan omhoog, maar het gestuiter en de impact bij koprollen leidt tot een extra risicofactor. Het sproeien van de baan en de preparatie vragen dan extra aandacht.

‘Kleibakken’

Dat het circuit daardoor meer gaat lijken op een kleicircuit zoals in Noord- en West-Friesland, betekent dat er ook meer deelnemers uit die gebieden naar Basse komen. Met hun zogeheten ‘kleibakken’, die goed zijn afgesteld op een harde ondergrond, maken zij kans op een podiumplaats bij de ‘Battle of Basse’. De cross telt voor geen enkel klassement mee, maar de roem van de overwinning is er zeker niet minder om, meldt de autocrosscommissie.

Vroege start

Er wordt gereden in tien verschillende klassen, waaronder de Basser Cup. Door het volle programma begint de ‘Battle of Basse’ relatief vroeg. De eerste manche wordt om 11.30 uur verreden. Het is de bedoeling dat het volledige programma voor de avond is afgerond, zodat het rennersbal na afloop tijdig kan beginnen. De band Spaghettimonster tekent voor de muzikale omlijsting van de prijsuitreiking en de feestavond.

Nieuws

menu