'Bedreiger met kapmes Vollenhove weet niets meer van het voorval'

Rechtbank Zwolle. Foto: NDC nieuwsmedia

Met een kapmes zou hij dreigend tegenover zijn stiefvader en agenten in Vollenhove hebben gestaan. Maar de nu 20-jarige man weet niets meer van het voorval in juli, bleek op de strafzitting dinsdag in de Zwolse rechtbank.

Zwaaiend met een kapmes, ook wel machete, stond de nu 20-jarige man op 10 juli dreigend tegenover zijn stiefvader in Vollenhove. Volgens het Openbaar Ministerie is de stiefvader ook daadwerkelijk geraakt met het wapen. Een gealarmeerd arrestatieteam wilde de jongeman meenemen, maar kennelijk werden agenten door hem bedreigd.

Niet alleen met het mes maar hij zou ook ‘een 9 millimeter’ pakken om ze neer te schieten. Na de aanhouding werden nog een gaspistool en een vlindermes aangetroffen. Het onderzoek naar de zaak is nog niet klaar, meldde de officier op de zitting. De man wordt tot nu toe verdacht van een poging doodslag van zijn stiefvader en het bedreigen van agenten. Zijn advocaat had ook nog een verzoek: hij wil dat de moeder en stiefvader gehoord worden. Alleen zij kunnen verklaren wat er gebeurd is, omdat de jongeman het niet meer weet. Ook verzocht de advocaat de rechtbank om zijn cliënt op vrije voeten te stellen. ,,Het is maar zeer de vraag of hier sprake is van een poging doodslag want dit lijkt meer op een bedreiging’‘, zei hij.

Het Openbaar Ministerie vindt het nog onduidelijk hoe het komt dat de jongeman met een mes stond te zwaaien, reageerde de officier. Bovendien moeten zijn moeder en stiefvader dus nog gehoord worden, als het aan de raadsman ligt. Dan kan hij als verdachte toch niet gewoon weer bij ze in huis komen? De rechtbank besloot dat de verdachte vast blijft zitten. Een psychiater en een psycholoog moeten nog een rapport opstellen. Zonder die rapporten kan de rechtbank de kans op herhaling van een dergelijk feit niet inschatten. De twee getuigen worden inderdaad gehoord. Vermoedelijk wordt de zaak in januari afgedaan.

Nieuws

menu