Bekende Nederlanders spreken audiotour 'Vluchtroute' in. Acteur Dragan Bakema regisseert

Dragan Bakema (links) regisseert theatrale audiotour Vluchtroute. Foto: Aangeleverde foto

De voorbereidingen voor de theatrale audiotour ‘Vluchtroute’ zijn in volle gang. Willemsoord maakt zich op voor de bezoekers die zich het tweede en derde weekend van juli naar het koloniedorp begeven om deze bijzondere voorstelling bij te wonen. Inmiddels zijn zo’n 60% van de kaarten verkocht en is het nog mogelijk om een plekje te bemachtigen.

Niemand minder dan Dragan Bakema (geboren in Appelscha) dook in de historie van het koloniedorp en schreef de teksten en bedacht de scènes. Daarnaast regisseert hij de voorstellingen. Afgelopen weken is er nauw contact tussen de figuranten en de regisseur. Bakema is zeker geen onbekende. Hij speelde Generaal Johannes van den Bosch in de publiekstrekker ‘Het Pauperparadijs’, was te zien in de film ‘De Luizenmoeder’, vertolkte de hoofdrol in de musical ‘Lazarus’ en kroop in de huid van Erik Hazelhoff Roelfzema in de musical Soldaat van Oranje.

Bekende Nederlanders spreken audiotour in

Gouden Kalf winnares Melody Klaver is een van de prominente stemmen die te horen zijn tijdens de audiotour. Ze vertolkt o.a. Richtje die zo’n 200 jaar geleden naar Willemsoord kwam om een nieuwe toekomst op te bouwen in de Koloniën van Weldadigheid. Verdere bekende ‘namen’ die meedoen: Paul Kooij, Peter Drost, Rinus Krul en Vincent Lodder.

Meer dan 30 figuranten brengen de historie tot leven

De voorstellingen worden vanaf 15.00 uur ’s middags doorlopend opgevoerd. Om het kwartier start een nieuwe groep al wandelend door het dorp aan de hand van de audiotour. Op verschillende en bijzondere locaties aan de Steenwijkerweg wordt het verhaal uitgebeeld door de figuranten. De start is bij de koloniekerk en de laatste mogelijkheid om mee te doen is 19.45 uur. Via www.weldadigwillemsoord.nl zijn toegangskaarten te reserveren.

Tentoonstelling, expositie en streekmarkt

Naast de audiotour ‘Vluchtroute’ is er in MFC Et Kloniehuus de tentoonstelling ‘De Kunst van het Ambacht’. Verschillende kunstenaars uit de omgeving zijn aanwezig en geven van tijd tot tijd demonstraties. Zo is er onder andere werk te zien van Jacqueline van der Velden, Marja Grönloh, Riëtte Ballast en Harm Echten. In de koloniekerk is een expositie van Mariet Rankenberg en zijn oude doop- en trouwboeken te bewonderen. Jan ten Klooster is aanwezig met een grote collectie historische boeken over de Koloniën van Weldadigheid. Op 23 juli wordt de Weldadige Streekmarkt gehouden en in hetzelfde weekend kan men, onder leiding van een enthousiaste gids, een gratis ritje maken met de Kolonie Express.

Meer informatie

Actuele informatie, de volledige lijst met kunstenaars, tijden en het reserveren van tickets voor ‘Vluchtroute’ via www.weldadigwillemsoord.nl

Nieuws

menu