Beleef een exotische zomer dichtbij huis: dierenpark Taman Indonesia viert de zomer met veel activiteiten

Dierenpark Taman Indonesia heeft een mooi zomervakantieprogramma.

Ver reizen om exotische sferen en bijzondere activiteiten te beleven is echt niet nodig. In het Overijsselse Kallenkote (bij Steenwijk) is namelijk het Indonesische thema-dierenpark Taman Indonesia. Naast de bijzondere dieren, is er nog veel meer te beleven in het prachtig aangelegde park. Bijvoorbeeld de tropische specerijenkas, vogelspothut, wayang-theater en wildernisspeeltuin. Taman Indonesia aan Kallenkote 53 is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

En deze zomer kun je er volop de Indonesische cultuur daadwerkelijk beleven. Op het programma staan allerlei workshops waarin steeds één van de vele culturen van Indonesië centraal staat. Zo kunnen jong en oud onder andere traditionele Balinese en Molukse dansen leren, knutselen en verkleden in Sumatra- en Sulawesi-stijl en een wayang/schaduwtheater-voorstelling bezoeken met de Indonesische sprookjes over het dwerghertje Kantjil. Op 17 augustus pakt het dierenpark helemaal uit, en is er de feestelijke Pasar Anak.


Nieuwe vogelspothut

Dit voorjaar is er in het park een nieuwe vogelspothut gebouwd. Haal bij de kassa je eigen vogelspotkaart op en kijk hoeveel vogels jij kunt spotten. In de vogelspothut is een echte ranger van het WNF aanwezig, die onderzoek doet in Indonesië. Bij haar kun je vragen stellen, spelletjes doen of meer leren over het tropisch oerwoud.

Natuurlijk ontdek je in het park ook de Loewaks, die de duurste koffiebonen uitpoepen en de Binturong, die hoog in de bomen van Borneo woont. Of bezoek de Mentawai-paalwoning, waar je kunt ervaren hoe de mensen daar in de jungle wonen.

Zomerprogramma 2022

Maandag 25 juli Maak een halsketting van speksteen met Bapak Tjeerd.

Dinsdag 26 juli Leer een Balinese dans van danseres Nova.

Woensdag 27 juli Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.

Donderdag 28 juli Leer alles over de cultuur van de Balinezen, verkleed je als Balinese danseres en leer een dans!

Zaterdag 30 juli Dansen met bamboe, hoe doe je dat? Vandaag leer je een Molukse dans met bamboepalen

Maandag 1 augustus Maak je eigen magische kris, een bijzondere Indonesische dolk.

Woensdag 3 augustus Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.

Donderdag 4 augustus Leer alles over de cultuur van de Batak en verken de eilanden van Nusa Tenggara, en maak je eigen sieraad van prachtige kralen.

Vrijdag 5 augustus Leer de Balinese Pauwendans van Indonesische danseres Nova

Zaterdag 6 augustus Maak tijdens de workshop Topi Gadang je eigen Sumatraanse hoofddeksel en verkleed je als Sumatraanse prinses of stoere krijger.

Dinsdag 9 augustus Leer een javaanse dans van Indonesische danseres Nova

Donderdag 11 augustus Leer alles over het Batak-volk en de Buginezen op Sulawesi. Verkleed je op traditionele wijze en ga met pa en ma op de foto!

Vrijdag 12 augustus Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.

Zaterdag 13 augustus Dansen met bamboe, hoe doe je dat? Vandaag leer je een Molukse dans met bamboepalen!

Woensdag 17 augustus` Vandaag is het een Indonesische kinderfeestdag! Samen gaan we kroepoek happen, blaaspijp schieten en sambalballen gooien op de Pasar Anak (anak betekent kind). Je kunt ook nog een keer meedansen met de Balinese danseres!

Kijk voor alle actuele informatie op de website: www.taman-indonesia.nl Koop je tickets via https://www.taman-indonesia.nl/Bezoekersinformatie/E-tickets

Nieuws

menu