Bert Lok en Migalda openen boerderijwinkel in Onna

Bert en MIgalda en hun twee dochters in de boerderijwinkel, die zaterdag open gaat.

Bert en MIgalda en hun twee dochters in de boerderijwinkel, die zaterdag open gaat. Aangeleverde foto

Bert Lok opent zaterdag 15 januari samen met zijn partner Migalda een boerderijwinkel in Onna. De winkel is gevestigd aan Burgemeester G.W. Stroïnkweg 117.

„Tot twee jaar geleden hadden we een melkveebedrijf en ik had er ook nog een parttime baan bij. Maar door de veranderende regelgeving werd het me te veel”, zegt Bert Lok.

Ze besloten om de melkkoeien te vervangen door vleeskoeien, Simmentalers (een ras uit de Alpen) en Belgische Witblauwen. „Toen kwam het idee om zelf het vlees vanuit huis te verkopen. En niet alleen vlees, ook andere producten zoals kaas, eieren, aardappelen, uien en zuivel. Deze producten komen of uit eigen streek of regio. Kwaliteitsproducten, en daarmee moet je je onderscheiden. De koeien lopen ’s zomers op de Steenwijker Kamp. Dus iedereen kan zien wat er loopt en wat ze in de toekomst kunnen kopen.”

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de winkel aan de achterzijde van de boerderij. Zaterdag 15 januari is de opening. De openingstijden zijn woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Van 15 tot en met 22 januari is er de aanbieding van 10% korting bij besteding vanaf 20 euro.