Betalen met tropisch fruit op zaterdag in dierenpark Taman Indonesia

De dieren in het park, zoals de Binturong, lusten graag vers fruit.

De dieren in het park, zoals de Binturong, lusten graag vers fruit. Foto Taman Indonesia

In de knusse Indonesische dierentuin ‘Taman Indonesia’ in Kallenkote is altijd wat te beleven. Niet alleen organiseren de medewerkers leuke activiteiten voor de paasdagen, ook hebben ze een gloednieuwe actie voor bezoekers met een kleine portemonnee; ze kunnen op zaterdagen betalen met vers fruit!

Heb je een kleine beurs, maar wil je toch graag het dierenpark bezoeken? Daarvoor heeft Taman Indonesia een leuke actie bedacht. Wie op zaterdagen naar het park komt, kan een gratis entreekaart reserveren in ruil voor een dierenmaaltijd. Het gaat dan om vers (!) tropisch fruit, appels of peren (andersoortig fruit mag ook), ongezouten soorten noten of onbehandelde schelpdieren. Hiermee geef je de dieren in het park lekker gezond eten en heb je zelf een mooie korting! Op de website van Taman Indonesia, https://www.taman-indonesia.nl/Bezoekersinformatie/E-tickets, staat te lezen welke voorwaarden er aan deze actie verbonden zijn. Het fruit mag bijvoorbeeld niet beurs of beschimmeld te zijn, maar dient vers ingeleverd te worden; het moet uiteraard wel gezond eten zijn voor de dierentuindieren.

Activiteiten paasweekend

Tijdens het paasweekend is de expo ‘Batik Stories’ te zien in het museumgedeelte van het park. Geïnspireerd door deze expositie komt theatermaakster Dominique van theater Djempol op vrijdag 7 april langs om een workshop Batik Cap te verzorgen. Ze gaat met diverse stempeltechnieken mooie kunstwerken stempelen, en iedereen mag meedoen. Het Batik Atelier is vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag 8 april is er een Workshop Batikken voor familieherinneringen. Samen met kunstenares Shelly Lapre leren batikken op andere materialen dan enkel stof. Persoonlijke kunstwerken kunnen tijdens de workshop geschilderd worden, aan de hand van nostalgische foto(kopieën). Gedurende de dag eigen familieherinneringen maken op karton of een zelf meegebracht kistje of doosje. Door het batikken ontstaat er onder andere licht in je kunstwerk, en ontdek je nieuwe manieren van kijken. Batikatelier: van te voren op geven via de website https://www.taman-indonesia.nl/Agenda/Workshops/Workshops-Batikken-voor-Familieherinneringen.-

Taman Indonesia is een dierenpark en daar kan natuurlijk de Paashaas niet ontbreken. Hij heeft beloofd op Eerste Paasdag langs te komen en zal eieren verstoppen in de wildernis-speeltuin van het park. Alle kinderen mogen komen zoeken van 12.00 tot 15.00 uur.

Op Tweede Paasdag is er tussen 12.00 en 16.00 uur Sumatraans hoedje maken. Het Wayangtheater van het dierenpark is op deze Tweede Paasdag de plek waar jong en oud kunnen kennismaken met de kleurrijke traditionele cultuur van de ‘Minangkabau’, een volk van het Indonesische eiland Sumatra. Je maakt je eigen Sumatraanse hoed, ‘Topi Gadang’ geheten. Deze Topi (hoed) is geïnspireerd op de Indonesische buffel, een belangrijk dier bij de Minangkabau. Daarnaast krijg je verhalen te horen over deze cultuur en mag je je helemaal in stijl verkleden voor een mooie foto in tropische stijl!

Lente zichtbaar en hoorbaar

Net zoals overal buiten, is ook in de fraai aangelegde tuin van het dierenpark het begin van de lente goed zichtbaar en hoorbaar. Bomen en struiken komen in het blad en in bloei en allerlei vogels laten uitbundig van zich horen en zitten te broeden op hun nestjes. Een goed moment voor een bezoek aan deze tropische dierentuin op een steenworp afstand van Steenwijk. Meer informatie vind je op www.taman-indonesia.nl