Beurs over langer zelfstandig thuis wonen met behulp van technologie

Langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met behulp van technologie. Foto: Bibliotheek Kop van Overijssel

Langer zelfstandig thuis blijven wonen. Met die gedachte organiseren de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en Bibliotheek Kop van Overijssel samen een beurs. Thuis met (zorg)Technologie heet de beurs, die op 2 november wordt gehouden in de bibliotheek in Steenwijk.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers kennis maken met de verschillende technologische oplossingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig én prettig thuis te kunnen blijven wonen. Diverse lokale organisaties laten zien wat zij te bieden hebben op dat vlak. Een van die organisaties is Zorggroep Oude en Nieuw Land die met het ‘slimme huisje’ laat zien wat er op het gebied van (zorg)technologie mogelijk is.

Bibliotheek Kop van Overijssel geeft die dag korte workshops over het online patiëntenportaal van de huisarts en andere online zorg. Ook Sociaal Werk De Kop, MediPoint, Univé, Rode Kruis en ZorgMies zijn op de beurs in de bibliotheek.

Ook is de Belevenistafel te zien en te gebruiken waarvan het tafelblad een groot aanraakbaar scherm is. Ook de slimme klok voor senioren, de BBrain is te bekijken. De klok geeft niet alleen de tijd aan, maar heeft daarnaast allerlei slimme technische toepassingen voor mensen die geen moment willen missen.

Op de website van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en in de agenda van Bibliotheek Kop van Overijssel staat het actuele overzicht van wat er tijdens de beurs Thuis met (zorg)Technologie te zien en te doen is.

De beurs in Bibliotheek Steenwijk is op woensdag 2 november, van 10 tot 15 uur en is gratis te bezoeken.

Nieuws

menu