Bewoners geven Zorggroep Oude en Nieuwe Land een dikke 8

Mevrouw Schonewille in Hof van Smeden is verguld met haar eigen zorgrobot Maatje. ZONL zet de komende jaren nog meer in op mensgerichte zorgtechnologie. Foto: ZONL

Het jaar 2022 begint voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land met een mooie opsteker. Zowel de bewoners van de woonzorglocaties als hun vertegenwoordigers geven Zorggroep Oude en Nieuwe Land het rapportcijfer 8. Dit is de conclusie van een cliënttevredenheidsonderzoek dat Stichting Facit in opdracht van ZONL heeft gehouden.

Bestuurder Albert Hilvers: „Het is fijn om zo’n mooi cijfer te krijgen over de geleverde zorg. Tegelijk motiveert dit enorm om ons steeds weer te blijven verbeteren en te groeien in betrokken persoonsgerichte zorg.”

Het onderzoek werd uitgevoerd in de maanden september en oktober van het afgelopen jaar. De vragen richtten zich op de ervaringen van de bewoners én hun vertegenwoordigers met de zorg en de ondersteuning van de Zorggroep. Cliënten geven aan dat zij de locatie, de voorzieningen en omgeving met het cijfer 8,2 bijzonder prettig vinden. De kwaliteit van de verpleging, verzorging en behandeling waarderen zij met een 8. De vertegenwoordigers van de cliënten zoals familie, mantelzorgers of gemachtigden, waarderen vooral de aandacht en omgang van de ZONL-medewerkers met de naaste (8,4) en de kwaliteit en het effect van de verpleging, verzorging of behandeling (8,0).

Verbeterpunten

Overall geven zowel cliënten als vertegenwoordigers ZONL én haar medewerkers het rapportcijfer 8. Liefst 90% de cliënten raadt de Zorggroep ook aan bij andere mensen met dezelfde aandoening of gezondheidsklachten. Bij hun vertegenwoordigers is dat 81%. Verbeterpunten zijn er uiteraard ook. Zo bieden de accommodaties ruimte voor verbetering en is de ondermaatse personele inzet punt van aandacht. „Veel van de punten worden door ons herkend, zoals de kritiek op een aantal van onze gebouwen. We zijn hier inmiddels plannen voor aan het ontwikkelen, waarmee we aan dit punt tegemoet willen komen,” aldus manager Wonen en zorg Thea de Boer. „Ook is er onverminderde aandacht voor de kwaliteit en kwantiteit van onze medewerkers. Neemt niet weg dat wij erg tevreden zijn met de uitkomsten van dit onderzoek, waarbij een compliment aan alle medewerkers die hieraan een bijdrage leveren, op zijn plaats is.”

Nieuwbouw

Huisvesting heeft de komende jaren bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land flinke prioriteit. Zo staan er vanaf 2022 enkele nieuwbouw- en renovatieplannen op stapel waaronder een nieuwe locatie van verpleeghuis ’t Kompas op Urk en wellicht plannen voor een grondig gerenoveerde Golfslag in Emmeloord.

Nieuws

menu