Bibliotheek Kop van Overijssel wacht flinke reorganisatie: vestigingen in Giethoorn, Steenwijkerwold en Sint Jansklooster sluiten deuren. 'Nu ingrijpen is pijnlijk, maar noodzakelijk'

Drie bibliotheken in de Kop van Overijssel gaan de deuren sluiten. De vestigingen in Giethoorn, Steenwijkerwold en Sint Jansklooster sluiten de deuren. Bovendien wordt de hoofdvestiging in Steenwijk verkleind. „Nu ingrijpen is pijnlijk, maar noodzakelijk om ook in de toekomst een financieel gezonde bibliotheek te kunnen zijn”, aldus het bestuur.

MFC Hoogthij in Steenwijkerwold.

MFC Hoogthij in Steenwijkerwold. Foto: Sieb van der Laan

De forse ingreep is volgens het bestuur nodig ‘omdat het takenpakket van de bibliotheek toeneemt en de financiering op een zogeheten nullijn staat’. Daarnaast wil de gemeente Steenwijkerland de komende jaren verder bezuinigen op de financiering voor de huisvesting en organisatie. Lange tijd kon de bibliotheek nog terugvallen op de eigen reserves, maar die raken uitgeput. Het bestuur van de bibliotheek ziet dan ook geen andere manier en wil ook in de toekomst een financieel gezonde bibliotheek zijn.

Pijnlijk, maar noodzakelijk

Nieuws

menu