Bibliotheek Steenwijk besteedt aandacht aan de Regenboogweek met talkshow Queerpraatjes, waarin de verhalen over en van LHBTIQ+ers centraal staan

Regenboogvlag. Foto: ANP

De Bibliotheek Kop van Overijssel organiseert samen met Stichting Regenboog Steenwijkerland op donderdag 14 oktober een thema-avond, waarbij de verhalen van LHBTIQ+ers centraal staan. Journalist en schrijver Haroon Ali is een van de gastsprekers in de bibliotheek van Steenwijk.

Tijdens de talkshowavond passeren inspirerende, ontroerende en ‘sterke’ verhalen over Queer in boeken en films de revue. Het zijn verhalen van de bibliotheek, van LHBTIQ+ers uit de gemeente Steenwijkerland en van de bekende Volkskrant-journalist en schrijver Haroon Ali.

Voor de Volkskrant maakte Haroon Ali de interviewserie ‘Alfabetsoep’. Daarin sprak hij met mensen uit de LHBTIQ+ community. Ook schreef hij een roman over de zoektocht naar zijn Pakistaanse roots, familie en vader. Samen met cabaretier Yora Rienstra maakt Ali bovendien de podcastserie ‘Opgewonden’, waarin ze openhartig spraken over seks.

Boeken over LHBTIQ+

Astrid Mensink van de Bibliotheek Kop van Overijssel deed onderzoek naar LHBTIQ+ in de boekencollectie en spreekt daarover tijdens de avond. Mensink stuitte onder andere op het prentenboek Joep . Joep is een stotterend schaapje. Zijn vrienden laten hem niet uitpraten en maken steeds zijn zinnen af. Het schaapje Dirk is in de wei naast Joep komen wonen en wil gelukkig wel naar Joep luisteren. Een verhaal over vriendschap of misschien zelfs wel liefde.

Ook LHBTIQ+ers uit Steenwijkerland zelf schuiven aan om te vertellen over dat ene boek of die ene film die hen raakte, ontroerde of juist kracht gaf. Ingeborg Hornsveld is de host van de avond. Zij studeerde in Zwolle, schreef het LHBTIQ+ inclusief prentenboek Filola wil een krokodil , werkt als theatermaker en acteur. Aanmelden voor de talkshow is verplicht .

Nieuws

menu