Bibliotheek en Landerijen slaan handen ineen

De bibliotheek en Landerijen bieden digitale cursussen aan.

De bibliotheek en Landerijen bieden digitale cursussen aan. Foto: Bibliotheek Kop van Overijssel

De Bibliotheek Oldemarkt en De Landerijen hebben de handen ineen geslagen. Samen helpen zij inwoners van Oldemarkt bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Dat doen zij door iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur het DigiLoket annex Informatiepunt Digitale Overheid aan te bieden in de Bibliotheek Oldemarkt. Daarnaast verzorgen zij digitale cursussen in De Landerijen.

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Iedereen lijkt er moeiteloos in mee te gaan, maar niets is minder waar. Voor veel mensen is het heel lastig. Hoe vraag je een DigiD aan? Hoe maak je online een afspraak bij de tandarts? Hoe schrijf je je in op de website van jouw woningcorporatie? Hoe maak je een emailadres aan? Hoe verstuur je een Whatsapp-bericht? Hoe krijg je een e-book op jouw e-reader? Vanaf nu kunnen mensen met deze en andere digitale vragen iedere woensdag zonder afspraak tussen 10.00 en 11.30 uur naar de Bibliotheek Oldemarkt komen. Hiermee vervalt het Digi-Café dat eerder in De Landerijen werd aangeboden.

Digitale cursussen

Als gezegd, bieden de Bibliotheek Oldemarkt en De Landerijen ook digitale cursussen aan. Altijd op dinsdag van 13.30 en 15.30 uur. Speciaal voor mensen die niet of nauwelijks ervaring hebben met het dagelijks gebruik van onder andere e-mail en internet is er de cursus Klik&Tik. Deze cursus telt zes lessen en start op dinsdag 8 februari 2022. De cursus Digisterker is gericht op het aanvragen vanen werken met een DigiD in het online contact met de overheid. Deze cursus telt vijf lessen en start op dinsdag 22 maart 2022. Tot slot de cursus Digivitaler met aandacht voor onder andere het online patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis. Ook deze cursus telt vijf lessen en start op dinsdag 26 april 2022. Neem voor meer informatie contact op met de Bibliotheek Oldemarkt, telefoon: 0561-451327 of kijk op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.