Bibliotheken in Sint Jansklooster, Giethoorn en Steenwijkerwold blijven open

De bibliotheken in Sint Jansklooster, Giethoorn en Steenwijkerwold blijven open. Dat is het resultaat van gesprekken tussen wethouder Trijn Jongman en het bestuur van Bibliotheek Kop van Overijssel.

De bibliotheek in Sint Jansklooster.

De bibliotheek in Sint Jansklooster.

De voorgenomen bezuinigingen en daarmee sluiting van de drie bibliotheken vielen slecht bij de politiek. „Het verdwijnen van de bibliotheken in deze kernen is onbespreekbaar”, zei Bennie Daan van BuitenGewoon Leefbaar. Alle fracties zijn tegen sluiting en zo ook wethouder Trijn Jongman, die van de raad de opdracht kreeg gesprekken met het bestuur aan te gaan.

„Die zijn goed verlopen. Het goede nieuws is dat sluiting van de baan is, maar we zijn er nog niet. Ik heb het bestuur gevraagd met een plan te komen. Het bestuur wil een sluitende begroting en zag zich daarom genoodzaakt om de drie bibliotheken te sluiten. Het tekort kan worden opgevangen door een financiële buffer. Maar dat is een oplossing op de korte termijn. Het bestuur heeft hiermee wel een goed signaal afgegeven”, vertelt Trijn Jongman.

„Om sluiting in de toekomst te voorkomen moet er een plan voor de lange termijn komen. Het bestuur heeft dit toegezegd”, vervolgt Trijn Jongman.