Blankenham Bruist tijdens burendag

Verenigingen en ondernemers presenteren zich tijdens Blankenham Bruist. Mariska van Ommen

Blankenham – De eerste editie van Blankenham Bruist afgelopen zaterdag 24 september is een geslaagd evenement te noemen. Het was een combinatie van een Burendag en verenigingsdag, maar bovenal een dag voor het hele dorp en de regio.

De dag begon regenachtig, maar gelukkig werd het voor de start om half 2 droog en konden de bezoekers buiten zonder paraplu langs de vele kramen om te zien wat Blankenham te bieden heeft.

Er stond een vijftiental kramen met onder meer enkele ondernemers uit Blankenham, zoals de kaasboer, de wijnboer, een glasatelier, B&B’s maar ook lokale kunstenaars. Daarnaast waren de kramen gevuld door een aantal verenigingen uit het dorp. Daar was informatie te krijgen of konden bezoekers meedoen aan een activiteit.

Zo had de Oranjevereniging een puzzeltocht in het dorp uitgezet en bij de voetbalvereniging was er ‘dartvoetballen’ waarbij met een bal op een groot opblaasbaar dartboard kon worden geschoten. Voor de kinderen waren er buiten nog een springkussen en limonadekoe en activiteiten bij de kramen van de Jeugdactiviteiten Commissie.

Aan de inwendige mens was ook gedacht met onder andere een tot visrokerij ingerichte foodtruck, een poffertjeskraam en een heuse grill-locomotief met vlees. De muziekvereniging zorgde buiten voor de muzikale omlijsting van het Blankenham Bruist.

In het dorpshuis De Skulpe stonden de verenigingen die hun activiteit niet buiten konden doen. Zo speelde de bridgeclub met potentiële nieuwe leden, hadden Welzijn Ouderen Kuinre-Blankenham en de gymvereniging een sportieve activiteit in de grote zaal en was de beeldhouwclub en het crea-café creatief bezig met steen en glazen potjes. In de hal was de biljartvereniging een potje aan het biljarten en gaf het Kerspel uitleg aan geïnteresseerden.

Organisator Vereniging Dorpshuis en Dorpsbelang Blankenham had een eigen kraam. Hier konden bezoekers zich melden, waarna hen een bruisend drankje werd aangeboden. Tevens kreeg men een lootje om gratis deel te nemen aan het Rad van Fortuin. De meeste prijzen werden gesponsord door lokale en regionale ondernemers.

De organisatie is tevreden en noemt het een geslaagde Blankenham Bruist, waarmee het dorp heeft laten zien wat het allemaal te bieden heeft en dat het sociale dorpsleven nog van groot belang is. Sommige verenigingen hebben wat nieuwe leden mogen verwelkomen en hebben nieuwe en ‘oude’ bewoners kennis met elkaar kunnen maken.

Nieuws

menu