Blankenham staat dit weekend in het teken van het dorpsfeest

In 2018 vierde Blankenham de laatste keer dorpsfeest en won de wagen 'Trots in de branding'. Het dorp maakt zich op voor een nieuwe editie dit weekend.

In 2018 vierde Blankenham de laatste keer dorpsfeest en won de wagen 'Trots in de branding'. Het dorp maakt zich op voor een nieuwe editie dit weekend. Foto: Archieffoto

Om de twee jaar organiseert Blankenham het dorpsfeest, waardoor het laatste feest vanwege de corona-perikelen inmiddels vier jaar geleden is. De Oranjevereniging heeft een goed gevuld programma opgesteld voor het feest van 1, 2 en 3 juli waar ook bezoekers van buiten Blankenham welkom zijn.

Vrijdag start om 14.00 uur met rummikub voor 50-plussers, een kindermiddag en de opgave en de eerste ronde van de zeskamp. De avond is voor de ’n Keer wat Anders. De feestband omschrijft zichzelf als een muzikale tsunami waarbij pop- en rockklassiekers je om de oren vliegen.

Zaterdag is er de optocht van versierde wagens. Elke straat in het dorp heeft er een gemaakt. Daarna is er op het feestterrein het vervolg van de zeskamp met verschillende spellen zodat iedereen mee kan doen. ’s Avonds is de prijsuitreiking van de zeskamp, rummikub, en de optocht en de verloting, met als hoofdprijs een ballonvaart. De muziek is ’s avonds in handen van DJ Barry. Voor beide dagen geldt een entree van € 10 voor de muziek in de feesttent.

In het programmaboekje van het dorpsfeest, dat verkrijgbaar is bij De Skulpe, zit een kleurplaat. Die kunnen vrijdag worden ingeleverd en opgehangen in de feesttent, zodat iedereen die kan bewonderen. In het weekend is er op vrijdag en zaterdag ook kermis in het dorp, met verschillende attracties.

Traditiegetrouw wordt het dorpsfeest op zondagavond afgesloten met een kerkdienst, in de feesttent.