Blankenham viert uitbundig feest

De saloon wint de hoofdprijs van de versierde wagens. Foto: Aangeleverde foto

Na vier jaar vierde Blankenham het dorpsfeest.

De eerste dag begon met een spannend spel rummikub tussen 5 groepen, een oude traditie om het dorpsfeest te beginnen met een spel voor senioren. Nadat alle groepen een spannend spel hadden gespeeld, was de uiteindelijke winnaar Jaap van Oosten. Na het huldigen van de ouderen, mochten de kinderen zich uitleven en plezier maken. Tijdens de rummikubwedstrijd en gedurende de hele vroege middag kon de jeugd kleuren in de kleurplaat midden in het programmaboekje. Ook beleefde de jeugd van Blankenham en omstreken veel plezier aan spelletjes zoals touwtrekken en stoelendans. Tijdens de kindermiddag konden de ingekleurde tekeningen bij de feesttent worden ingeleverd om door het dorp te worden bewonderd en aan het eind van de kindermiddag werden de winnaars van hun eigen leeftijdsgroep bekend gemaakt. De middag werd afgesloten met een lunchparty voor alle jeugd in de feesttent.

Speciaal woord van dank

De feestavond werd afgetrapt met de opening van de kermis en het startspel van de 6-kamp, een pub-quiz. Daarna ging de avond in volle gang met een fantastisch optreden van ´n Keer wat Anders . Er werd gezongen, gedanst en dankzij de uitstekende catering van Jurgen en Nicolette was er genoeg te drinken. Een speciaal woord van dank was er voor Martin van Veen, die dit jaar een 40-jarig jubileum vierde met het verzorgen van de kermis in Blankenham.

Creatieve wagens

De volgende dag begon de ochtend met de optocht van versierde wagens, waarbij duidelijk te zien was met hoeveel zorg en aandacht deze waren gemaakt. Er waren creatieve, leuke en betekenisvolle wagens te zien, samen met de persoonlijkheid van elke groep bij het dansen en zingen naast de parade. Klein maar fijn deed ook mee tussen de wagens zodat iedereen de uitzonderlijke creativiteit van de deelnemers kon zien. De jury had moeite met het maken van de lijst, ze vergaderden tot 13.00 uur! De hoofdprijs, met slechts een nipte marge, was de saloon. Dit werd ‘s avonds bekend gemaakt.

Nieuwe traditie

Na de lunch ging de 6-kamp verder, dit keer met spelletjes verzorgd door de Strandhoeve zoals katapult en vuur maken. Zo kon iedereen in het team zijn kunsten vertonen en vooral heel veel plezier hebben. Alle elf teams streden fanatiek om de eerste plaats, net als andere jaren leidde dit tot hevige concurrentie en nog heviger plezier. Voor de allereerste keer werd een nieuwe traditie in het leven geroepen! Een winnaarsbeker die elk dorpsfeest wordt doorgegeven aan de winnaars van de 6-kamp. Team Hatseflasts behaalde de eerste plaats en mag de beker de komende twee jaar in het dorpshuis houden.

Nadat de winnaars bekend waren gemaakt, volgde de verloting van zes fantastische prijzen, met als hoofdprijs een ballonvaart. Hiervoor kon iedereen lootjes kopen om mee te dingen en dat leidde tot veel gelach en opwinding. Als afsluiting van een geweldige dag vol plezier genoten de mensen tot laat van de kermis en van de geweldige muziek van DJ Berry , zodat iedereen kon dansen tot hij of zij erbij neerviel.

Vredig en rustig einde

De laatste dag gaf iedereen de kans om uit te rusten aangezien de tentdienst pas in de late namiddag was. De dienst, die prachtig werd gehouden door voorganger Dhr. E. Halsema uit Kampen, is een traditie die al honderden jaren in het dorp wordt gehouden en zorgt voor een vredig en rustig einde van een uitbundig en spetterend feest.

Nieuws

menu