Blokzijl Klassiek brengt Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest speelt stukken van Bach, Haydn en Stravinsky in de Grote Kerk in Blokzijl. Foto: Hannah Wijzenbeek

Het Jeugd Strijkorkest dat op 12 december in de Grote Kerk in Blokzijl speelt is van hoge kwaliteit. Tijdens een masterclass door cellolegende Mstislav Rostropovich heeft hij geroepen dat hij zijn oren niet kon geloven. Het orkest staat onder leiding van dirigent en violist Carel den Hartog.

Het orkest bestaat uit 26 musici in de leeftijd van twaalf tot eenentwintig jaar. Hoe jong ze ook zijn, ze musiceren op topniveau. Ze spelen niet alleen in zalen als het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ én in Blokzijl, maar ook in New York, Parijs en Sint-Petersburg.

Bekende solisten zoals Quirine Viersen, Liza Ferschtman en Bart Schneemann hebben ook met het Nederlands Jeugd Strijkorkest opgetreden. Het orkest staat onder leiding van dirigent en violist Carel den Hertog, hij is de grote inspirator van de getalenteerde jonge mensen. Het hoge muzikale niveau van het orkest is vooral te danken aan zijn tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme.

Tijdens het concert op 12 december in Blokzijl speelt het Nederlands Jeugd Strijkorkest een deel van het zesde Brandenburgs Concert van Bach, de 49 e symfonie, La Passione, van Haydn en een van de meest emotionele composities van Stravinsky, het ballet Apollon musagète waarin de componist zich liet inspireren door Franse muziek uit de de 17 e en 18 e eeuw.

Reserveren voor dit concert kan via www.blokzijlklassiek.nl of 06-15368085.

Nieuws

menu