Blokzijl Klassiek ontvangt het Storioni Trio

Het concert van het Storioni Trio in de Grote Kerk Blokzijl is zondagavond. Foto: Mike Roelofs

Een gevoel van gelukzaligheid, hopeloze eenzaamheid, van tomeloze vreugde en hemelse schoonheid. Zo schreef ooit een recensent de belevenis van een pas uitgebrachte cd van het Storioni Trio met werken van Frans Schubert.

„De kracht van het trio is dat we een poging doen één lichaam te vormen, met één hartslag en één ademritme,” aldus Wouter Vossen, violist van het trio, dat verder bestaat uit zijn broer, cellist Marc Vossen en pianist Bart van de Roer. Het trio, dat zijn naam dankt aan de viool van Wouter Vossen vierde zijn 25-jarig bestaan in het coronajaar 2020.

In die afgelopen 25 jaar hebben ze in (bijna) alle uithoeken van de aardbol gespeeld, in grote, prestigieuze zalen, met beroemde dirigenten, maar ook in kleine kerkjes en op bijzondere locaties. Ook hebben ze een eigen Storioni Festival opgericht.

Als laatste in de serie van zes concerten van Blokzijl Klassiek brengen zij zondag 20 maart een programma met werken van Bedrich Smetana, Robert Schumann en Dmitri Sjostakovitch.

In afwijking van de andere concerten van Blokzijl klassiek, die in de middag worden gehouden, begint dit concert om 20.00 in de Grote Kerk van Blokzijl. Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel. 06-15368085.

Nieuws

menu