Blokzijl Klassiek presenteert het programma voor het komend seizoen

Pianist Hannes Minnaar is een van de musici die dit najaar naar Blokzijl Klassiek komt. Foto: Lars van den Brink

Blokzijl Klassiek voor het najaar een programma samengesteld met musici van hoog niveau. In de Grote Kerk van Blokzijl zijn onder meer pianist Hannes Minnaar, Ensemble Schönbrunn en het Nederlands Blazers Ensemble.

De concertreeks wordt op 23 oktober geopend door bariton Raoul Steffani, die tot de grote Nederlandse zangers kan worden gerekend. Hij wordt begeleid door pianist Daan Boertien.

Het Schotse Maxwell Quartet, dat door de Britse pers ‘briljant, opwindend en avontuurlijk’ wordt genoemd, komt op 20 november naar Blokzijl. Gevolgd door het Brisk Recorder Qaurtet op 11 december, dat door het Dagblad van het Noorden ‘meeslepend mooi’ wordt genoemd. Voor het concert op 15 januari is Ensemble Schönbrunn uitgenodigd, samen met pianist Leo van Doeselaar. Zij spelen composities van Weense pianovirtuozen rond 1820.

Het befaamde Nederlands Blazers Ensemble komt op 19 februari naar de Grote Kerk. Zij brengen de ‘Schepping’, een bewerking van Haydns ‘Schöpfung’. Het verhaal wordt verteld door Bart Moeyaert. Blokzijl Klassiek sluit op 19 maart af met pianist Hannes Minnaar, een goede bekende van Blokzijl Klassiek. Hij speelt werken van Chopin en Schubert.

Muziekliefhebbers kunnen nu al losse kaartjes bestellen, maar voor diegenen die een abonnement nemen op deze concertreeks is er een cadeautje: een vrijkaart voor het concert met Rosanne Philippens en Zoltán Fejérvári op 18 september van dit jaar. De prijs voor een abonnement van de zes concerten is € 115, een losse kaart kost € 25. Inlichtingen en reserveringen via www.blokzijlklassiek.nl

Nieuws

menu