Blokzijl Klassiek start concertreeks met topzanger Raoul Steffani

Raoul Steffani komt zondagmiddag naar Blokzijl.

Raoul Steffani komt zondagmiddag naar Blokzijl. Foto Blokzijl Klassiek

Hij is nog jong, bariton Raoul Steffani, maar hij behoort nu al tot de grote Nederlandse zangers. „Met zijn warme, gevoelige stem is hij een gedroomde liedvertolker,” aldus de organisatie. Steffani wordt begeleid door de jonge pianist Daan Boertien, die ‘onaards mooi kan spelen’. Zondag 23 oktober komen beide musici naar de Grote Kerk van Blokzijl met een schitterend programma.

Raoul Steffani studeerde aan de University of Music and Performing Arts in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Hij zong op grote podia in Europa, in Los Angeles en San Francisco en zijn debuut cd werd door de internationale pers unaniem geprezen om de ‘uitzonderlijk hoge kwaliteit: Steffani is groots in het creëren van stemmingen’.

Daan Boertien heeft zich gespecialiseerd in liedbegeleiding en is, ‘een zanger op de vleugel’. Ook zijn debuut cd werd door de internationale pers met groot enthousiasme ontvangen. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Daan won vele prijzen in binnen- en buitenland en was te horen op belangrijke Nederlandse festivals en festivals in Duitsland, Portugal en Tunesië.

Het concert in Blokzijl, dat om 15.30 uur begint, heeft een titel: ‘Vocale hoogtepunten door de eeuwen heen’. Het is een subliem programma dat geen enkele muziekliefhebber mag missen. Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.