Blokzijl en Vollenhove vinden elkaar in de strijd tegen zonneparken

Afvaardigingen uit Blokzijl en Vollenhove gingen samen om tafel. eigen foto

Vertegenwoordigers van bewoners van Blokzijl en Vollenhove die tegen zonneparken zijn hebben elkaar gevonden. Twee groepen zijn samen om tafel gaan zitten, ongerust als ze zijn over de mogelijkheid van zonneparken dichtbij de kernen.

„De twee groepen hebben veel overeenkomsten in de pijnpunten en lopen tegen dezelfde vragen aan. Er wordt gekeken wat de twee werkgroepen in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen en ze zullen elkaar op de hoogte houden van ingewonnen informatie en werkwijze”, laten de vertegenwoordigers van de twee stadjes weten in een gezamenlijk persbericht.

Uitkomst enquêtes: meerderheid is tegen

In beide stadjes zijn enquêtes gehouden waaruit blijkt dat de meerderheid van de inwoners tegen een zonnepark is op de beoogde plaatsen. „Waarom staat de gemeenteraad niet achter de mening van hun volk? Ze zullen meer duidelijkheid moeten geven over participatie en draagkracht. Al bij het indelen van de gebieden waar zonneparken zouden mogen komen is geen rekening gehouden met hun eigen Visie Stadsranden. Ook zijn de kernen daar niet in gekend ondanks de visie: ’De wensen en behoeften van de samenleving stellen we centraal’. Een optie zou kunnen zijn om een rand om kernen te trekken waar geen zonneparken, windmolens etc. geplaatst zouden mogen worden.”

Legio redenen waarom niet

Waarom de inwoners en omwonenden geen zonnepark willen? De redenen zijn legio, het gaat niet alleen om het esthetische aspect, zo wordt benadrukt, maar ook om het verdwijnen van vruchtbare landbouwgrond, te weinig capaciteit op het stroomnet, niet goed voor de toerisme en recreatie, open landschap dat verdwijnt en voor flora en fauna die in de verdrukking komen.

'Trek een rand om kernen waar geen zonneparken, windmolens etc. geplaatst mogen worden'

Meer informatie: https://www.facebook.com/groups/810909463110658/

https://www.facebook.com/geenzonneparkinvollenhove/

http://www.geenzonneparkinvollenhove.com/


Nieuws

menu