Blokzijl krijgt subsidie voor de feestweek rond 350 jaar stadsrechten

De haven in Blokzijl, waar een deel van de evenementen rondom het 350-jarig bestaan van de stadrechten wordt gehouden. Archieffoto: Wim Goedhart

Stichting De Stad Blokzijl heeft een subsidie ontvangen van het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel. Het bestuur was onder de indruk van het project 350 jaar stad Blokzijl en kende een bedrag van 7.500 euro toe. Daarnaast is er ook geld gegaan naar het Christelijk Mannenkoor Steenwijk en stichting Openlucht Spektakel Blokzijl.

Het Cultuurfonds heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een bedrag van 137.600 euro bijgedragen aan 40 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. De stichting De Stad Blokzijl staat een keer in de 50 jaar stil bij het historische feit dat in het rampjaar 1672 Blokzijl stadrechten kreeg. Om deze bijzonder gebeurtenis te herdenken en om het historisch besef bij haar inwoners en mensen daarbuiten levend te houden organiseert de stichting een cultureel evenement.

350 jaar stadrechten

Dit evenement is van 10 tot en met 17 september. Het programma rondom de herdenking is heel divers: van een hysterische markt waar allerlei bijzondere figuren rondlopen tot Heel Blokzijl Bakt. Het hoogtepunt is een muzikale openluchtvoorstelling in en rond de havenkolk van Blokzijl. Oude mythen en legendes over het karakteristieke Blokzijl worden daar versmolten met het verkrijgen van de stadsrechten, 350 jaar geleden.

Meer subsidies

Het Christelijk Mannenkoor Steenwijk kreeg een subsidie van 1500 euro voor het jubileumconcert Give me my Song. Ook de stichting Openlucht Spektakel Blokzijl kreeg een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel van 1000 euro.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doet het fonds met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu