Blue Monday startsein voor onderzoek naar mentale gezondheid in regio IJsselland

In 2019 deed de GGD een vergelijkbaar onderzoek bij de start van het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ Er bleek toen nog een flink taboe op het praten over mentale problemen.

In 2019 deed de GGD een vergelijkbaar onderzoek bij de start van het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ Er bleek toen nog een flink taboe op het praten over mentale problemen. Aangeleverde foto

Al enkele jaren staat de derde maandag van januari bekend als Blue Monday: de dag waarop mensen zich het meest neerslachtig voelen. GGD IJsselland start vandaag een onderzoek naar de mentale gezondheid van inwoners in de regio IJsselland en roept zo veel mogelijk mensen op om de vragenlijst in te vullen.

In 2019 deed de GGD een vergelijkbaar onderzoek bij de start van het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ Er bleek toen nog een flink taboe op het praten over mentale problemen. GGD IJsselland is benieuwd hoe mensen nu, 3 jaar na het eerste onderzoek, tegen psychische problemen aan kijken én hoe het met hun eigen mentale gezondheid gaat.

Online onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Inwoners van de regio IJsselland kunnen deze invullen via de website van de GGD. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan tot het eind van de maand.

De uitkomsten van het onderzoek worden dit voorjaar bekend gemaakt.