Boekenweek: ode aan de eerste liefde

In de bibliotheken zijn verschillende activiteiten.

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde doet van alles met je! Welk boek past hierbij voor jou? De Boekenweek is hét feest van het jaar in de boekhandel en bibliotheek. Er zijn ook allerlei activiteiten:

Boekpresentatie Bibliotheek Oldemarkt: De zomer van Hermus | Adriaan Noordergraaf. In het boek: ‘De zomer van Hermus’, reist Mirjam naar Jericho. Adriaan presenteert je graag het hele verhaal in de Bibliotheek Oldemarkt. Vanaf 19.30 ben je welkom.

Voorlezen in verschillende vestigingen: ook tijdens de Boekenweek wordt er voor verschillende leeftijden voorgelezen. Soms met een knutselwerk of een massage. Op de website vind je precies waar en wanneer jullie voorgelezen kunnen worden.

Pop-up leesclub Steenwijk: De rivierkreeften zingen | Della Owens. In bibliotheek Steenwijk wordt op 28 april 2022 van 10.00 tot 11.00 uur een pop-up leesclub georganiseerd. Waar je onder het genot van een kopje koffie over het boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Della Owens kunt praten.

Pop Up Leesclub Vollenhove: De wandelaar | Adriaan van Dis. In het verlengde van de Boekenweek verzorgt de Bibliotheek Vollenhove op 2 mei 2022 van 19.30 tot 21.00 uur een pop-up leesclub, waarin dit boek centraal staat. Lees het boek van tevoren en ga in gesprek over het bijzondere verhaal, waarin een Nederlander bij een brand in Parijs een hond in zijn schoot geworpen krijgt. Een hond die een wereld van vluchtelingen, illegalen en zwervers voor hem opent.

Schrijfcafé, Bibliotheek Vollenhove en Steenwijk. Geïnspireerd geraakt door al deze mooie boeken en zin om zelf te gaan schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder begeleiding van Margit Heetebrij! We doen korte, concrete schrijfoefeningen en delen onderling de geschreven teksten (als je dit wilt). Ervaring in het schrijven is niet nodig. Je hoeft niks te presteren, niks te bewijzen. Of je nou nog nooit geschreven hebt of al eindeloos veel schrijfboekjes hebt vol gepend, iedereen is welkom.

Interesse in (één van) deze activiteiten? Meld je dan aan via de onze website bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Let op: voor sommige activiteiten geldt een maximaal aantal personen. Wees er dus snel bij!

Nieuws

menu