Boeren maken woensdag op met licht versierde trekkers een rondrit door Steenwijkerland, verschillende verpleeg- en zorginstellingen worden niet vergeten!

De trekkers worden allemaal voorzien van feestelijke verlichting. foto: Piet Bosma

Aanstaande woensdag 29 december zullen de boeren uit Steenwijkerland op hun met licht versierde trekkers een rondrit maken door Steenwijkerland. Vanaf 19:00 uur vertrekken zij vanuit Vollenhove om vervolgens langs verpleeg- en zorginstellingen te rijden.

„Het was even spannend of deze tocht kon doorgaan door de coronamaatregelen, maar gelukkig kunnen wij melden dat na overleg met politie en gemeente met enige aanpassingen deze tocht doorgang kan vinden”, meldt Sander Pereboom, voorzitter LTO Steenwijkerland.

Dankjewel!

Het zijn spannende tijden momenteel: naast de coronapandemie hangen er in dit gebied voor de boeren ook een paar andere donkere wolken, denk hierbij aan de stikstofdossier. Pereboom: „Boeren horen bij de Kop van Overijssel en hebben het gebied grotendeels gemaakt zoals het nu is. Boeren, natuur, toerisme en het wonen en werken in dit prachtige gebied gaan al jaren lang goed naast elkaar. Als dank daarvoor gaan de boeren met feestelijk verlichte trekkers een rit maken door Steenwijkerland.”

De boeren komen door Vollenhove, Blokzijl, Ossenzijl, Blankenham, Oldemarkt, Steenwijkerwold, Tuk en Steenwijk en rijden langs verschillende verpleeg- en zorginstellingen.

Nieuws

menu