Bosbaden op je blote voeten

Shinrin yoku betekent 'baden in het bos'. Foto: Ralph Dost

Ga mee met de blote voeten wandeling. Ralph Dost organiseert een introductiewandeling in twee delen. Er wordt ongeveer anderhalf uur gewandeld op de zaterdagen 27 augustus en 3 september om 8.30 uur in de Eese. Ralph begint met een korte introductie over Shinrin Yoku en het bosbaden. De wandeling zal veelal in stilte zijn met tussendoor een meditatie of mindfulness moment. Ervaring is niet nodig.

Ralph beoefend al geruime tijd yoga, meditatie en ademhalingstechnieken. Hij houdt van de natuur en is gefascineerd hoe de natuur van invloed is op het fysieke, spirituele en mentale deel van de mens: „Kom tot rust in de natuur, dompel je onder in het groen en voel je verbonden. Door je zintuigen bewust te openen en de helende atmosfeer van het bos als het ware je lichaam en geest in te laten stromen. Er ontstaat ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen en een diepe ontspanning te ervaren. Je bent in het ‘nu’. Door op je blote voeten te wandelen zul je dit nog meer ervaren. De Japanners gebruiken hiervoor de term Shinrin Yoku, wat betekent ‘baden in het bos’. Een Japanse wetenschapper introduceerde de term in de jaren ‘80. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan naar positieve effecten van de natuur op lichaam en geest.”

Shinrin yoku is een individuele ervaring, maar net als bij yoga of meditatie kun je het ook in een kleine groep doen. De bijdrage voor de twee wandelingen is in totaal 15 euro. Wie mee wil doen kan een mailtje sturen naar ralph@ralphdost.com . Kun je niet op deze data, stuur dan toch even een mail. Bij voldoende interesse prikt Ralph nieuwe data en tijden.

Nieuws

menu