Boswachters helpen opruimen in de Ooijpolder en Millingerwaard. De oogst: heel veel kratten, autobanden en flessen en zelfs een dode bever

Boswachters helpen opruimen in de Ooijpolder en Millingerwaard. foto: Harco Bergman

Een groot aantal boswachters en vrijwilligers heeft donderdag geholpen bij het opruimen van afval in de Ooijpolder en Millingerwaard. Onder hen ook Harco Bergman, boswachter in het Kuinderbos.

Dat afval is achtergebleven na de recente watersnood in Limburg en nu het water voldoende is gezakt en de ondergrond wat opgedroogd is kon het afval met de hand opgeraapt worden en worden verzameld.

Ruim 30 m3 afval opgeruimd

„We hebben ruim 30 m3 afval opgeruimd met ruim 30 boswachters en vrijwilligers uit Flevoland”, vertelt Harco Bergman. „Autobanden, heel veel kratten van brouwerij Deutscher Brunnen. Elke goed krat brengt statiegeld op dat de brouwerij schenkt aan slachtoffers van de watersnoodramp en Kika. Opvallend waren verder de vele flessen, flessendoppen, aanstekers en ontzettend veel piepschuim in kleine stukjes. We vonden ook nog een dode bever.”

In totaal is er circa 3 km vloedlijn van de Waal opgeruimd.

4x4 voertuigen met brede banden ingezet

De Flevolandse boswachters namen 3 gators mee, 4x4 voertuigen met brede banden die het verzamelde afval naar gereedstaande containers vervoerden. Ze werkten in 3 teams onder leiding van boswachters uit Nijmegen.


Nieuws

menu