Bouw van extra transformatorstation bij Onna is begonnen

De nieuwe transformator is dermate groot en zwaar dat deze per speciale dieplader naar Steenwijk is vervoerd en op de kruising Meppelerweg met de Schansweg overgeladen op een speciaal karretje die het naar het transformatorstation aan het Bedelaarspad heeft gebracht.

De nieuwe transformator is dermate groot en zwaar dat deze per speciale dieplader naar Steenwijk is vervoerd en op de kruising Meppelerweg met de Schansweg overgeladen op een speciaal karretje die het naar het transformatorstation aan het Bedelaarspad heeft gebracht. Foto: Wilbert Bijzitter

Onna Enexis is begonnen met de bouw van een extra transformatorstation en de verbouwing van het bestaande station aan het Bedelaarspad / Onnase Doodweg tussen Steenwijk en Onna.

De Meppelerweg, de Dennenallee, de Looweg en het Bedelaarspad werden donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer in verband met transport en hijswerkzaamheden rond het station.

Het is het begin van de bouw van een extra station, maar recent kwamen de bewoners van Onna er achter dat er niet 1, maar 3 extra stations worden gebouwd, zodat er een volwaardig hoogspanningsstation komt. De bewoners waren al tegen het extra station, dat niet ‘gedraaid’ kan worden. Ze willen niet tegen een groot blok in dit open landschap op de Steenwijker Kamp aankijken. Ze hebben besloten om naar de Raad van State te stappen..