Boze reacties uit de 'Kop' over problemen met glasvezel van Delta: 'We willen probleemloos tv kijken en internetten'

De aanleg van glasvezel.

Storingen, slecht WiFi signaal... vanuit de Kop van Overijssel wordt er veel geklaagd over glasvezel van Delta. Verschillende mensen zijn de problemen zo zat dat ze opzeggen en weer overstappen naar KPN of Ziggo. „Wij hadden een bericht op Facebook gezet en vervolgens regende het reacties van mensen met dezelfde slechte ervaringen”, aldus een inwoonster van Oldemarkt.

„Geen TV en internet, niks nada! Wat hebben ze een campagne gevoerd in Oldemarkt voor glasvezel, maar ik ben er zo verschrikkelijk klaar mee. Al zo vaak klachten hier gehad dat ik ze op twee handen niet meer kan tellen…”

Het is jammer dat er wel een collectief was voor het mogelijk maken van glasvezel, maar geen collectief richting de netbeheerder en providers voor alle problemen, is een andere reactie. „Constant stilstaand beeld, haperend beeld, beeld dat steeds weg valt en soms ook gewoon helemaal geen tv. Heel frustrerend en je betaalt er wel voor... WiFi net zo. We moesten van Delta op eigen kosten maar boosters kopen. We betalen voor iets wat dus niet geleverd wordt en er verandert niets. Dan krijg je wel de neiging om op te zeggen!”

Oorzaak: technische problemen en stroomuitval

„Begin deze maand hebben we inderdaad wat technische problemen gehad op het tv platform van Delta Fiber. Deze hebben twee dagen geduurd, maar zijn inmiddels opgelost”, reageert Gerard van der Zanden van Delta Fiber Netwerk. „Verder hebben we medio van deze maand in diverse regio’s te kampen gehad met stroomuitval en op enkele wijkverdeelkasten (zogeheten POP’s) heeft dat zo zijn effect gehad voor wat betreft internet en televisie. We vinden dit heel vervelend voor onze klanten en proberen dit zoveel als maar mogelijk te voorkomen.”


Nieuws

menu