BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland: 'Laadpalen plaatsen bij onderhoud openbare parkeerplaatsen als er behoefte is'

Ruitenberg vraagt zich af of er op dit moment beleid is dat bij renovatie of groot onderhoud van parkeerplaatsen gekeken wordt naar de kansen voor elektrische oplaadpunten. ANP

Als er onderhoud wordt gepleegd aan openbare parkeerplaatsen, vraag dan aan vergunninghouders en ondernemers of er behoefte is aan elektrische laadpalen.

„Zo kunnen we gelijke tred houden met de elektrificatie van het wagenpark in onze gemeente”, zegt Helmich Ruitenberg van BuitenGewoon Leefbaar, die hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

„Is er op dit moment beleid dat bij renovatie of groot onderhoud van parkeerplaatsen in onze gemeente expliciet kijkt naar de kansen voor elektrische oplaadpunten? Wordt er, voordat de werkzaamheden voor groot onderhoud starten, ook overleg gevoerd met parkeerkaarthouders en aangrenzende ondernemers van desbetreffende parkeerplaatsen voor eventuele invulling van laadpalen? Zo nee, is het college in de toekomst bereid deze stap in het onderhoudstraject op te nemen? Kan het college aangeven welke parkeerplaatsen die voor groot onderhoud of renovatie de komende jaren op de planning staan?”, vraagt Ruitenberg.

Nieuws

menu