Buitenexpositie van Textiel Festival Weerribben ingericht

Rondom het Buitencentrum Weerribben zijn de exposanten druk bezig met het installeren van hun kunstwerken voor het Textiel Festival Weerribben. De werken zijn tot half september te zien. Foto: Wilbert Bijzitter

Op het terrein rond het Buitencentrum Weerribben zijn donderdag de eerste kunstwerken geïnstalleerd voor het Textiel Festival Weerribben dat binnenkort begint. De hele ochtend kwamen de kunstenaars van heinde en ver naar het Buitencentrum om hun werk op een mooi plekje klaar te zetten voor de buitenexpositie.

Het thema van dit jaar is Pop-Up en textielkunstenaars hebben rondom dat thema werkstukken gemaakt. Die zijn onderdeel van de route in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden. Naast de kunstwerken buiten, zijn er op meerdere locaties exposities, is er een textielmarkt en zijn er workshops.

Het is de vierde editie van het festival, dat is opgezet om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met textiel in alle verscheidenheid en om te laten zien hoe mooi Nationaal Park Weerribben-Wieden is.

Het Textiel Festival Weerribben is op 10, 11 en 12 juni. maar de kunstwerken rondom het Buitencentrum zijn tot half september te zien.

Nieuws

menu