Burgemeester feliciteert echtpaar Makkink uit Oldemarkt met 65-jarig huwelijk: huis/tuinbezoeken vanuit het gemeentehuis weer mogelijk.

Burgemeester Bats feliciteert echtpaar Makkink uit Oldemarkt met 65-jarig huwelijk.

Burgemeester Bats feliciteert echtpaar Makkink uit Oldemarkt met 65-jarig huwelijk. foto: Sieb van der Laan

Jan Makkink en Corry Makkink-van Keulen waren stapten 11 juli 1956 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat zij afgelopen zondag 65 jaar getrouwd waren. Maandag 12 juli kwam burgemeester Bats hen namens de gemeente feliciteren in de tuin bij hun woning in Oldemarkt. Ongeveer anderhalf jaar kregen echtparen die een dergelijke mijlpaal vieren geen bezoek vanuit het gemeentehuis in verband met corona, maar de burgemeester gaat inmiddels weer op huis (of tuin)bezoek.

Het stel leerde elkaar leren in kennen in Noordwijkerhout. Ze trouwden in Aalsmeer, waar ze ook gingen wonen. Jan werkte eerst in een slagerij. Na een paar jaar nam hij de groentezaak in het dorp over. De oude eigenaar hielp het jonge stel met de winkel. Jan pionierde met zijn winkel, en was zo een van de eersten die gewassen en voorgekookte groenten verkocht.

Corry hielp in de winkel. Samen bedachten ze fruitmanden, die ze mooi opmaakten. Er waren kampioenschappen voor het opmaken van fruitmanden. Daar hebben ze vele prijzen mee gewonnen, en ze zijn zelfs Nederlands Kampioen geworden. Ze zijn maar liefst 3x de beste van Noord-Holland geweest.

Omdat de bloemenveiling ook wat wilde uitbreiden, werd een samenwerking gezocht. Zo kregen Jan en Corry zelfs buitenlandse klanten. De eerste buitenlandse klant woonde in Genève.

Jan en Corry kregen 5 kinderen. (Hun oudste kind overleed helaas op jonge leeftijd.) Inmiddels hebben ze 11 kleinkinderen, en zijn er 2 achterkleinkinderen.

Door hun drukke leven was er weinig tijd voor hobby’s. Maar nadat Jan stopte met de groentezaak, zijn ze gaan wonen in Oldemarkt. Daar was tijd voor het onderhouden van een grote tuin (hobby van Corry). Ook is er nu tijd om te reizen met de caravan.