Buurman Peter Meints koopt Café-Restaurant de Belterwiede en zoekt uitbaters: ‘een begrip voor locals en toeristen’

Café-Restaurant De Belterwiede aan de Veneweg in Wanneperveen. Foto De Belterwiede

„Het huis van de buren komt maar een keer te koop,” dacht Peter Meints uit Wanneperveen. Ook als dat huis een populaire horecavoorziening is. Vanaf 1 november is Café- Restaurant de Belterwiede aan de Veneweg officieel van Meints. Nu is hij op zoek naar de ideale uitbaters.

Café- Restaurant De Belterwiede in Wanneperveen is al jaren een begrip in de regio. In de zomer – maar tegenwoordig ook in het najaar en de winter – weten de vele toeristen de horecavoorziening aan de Veneweg 191 te vinden. Ze kunnen er een hapje eten, patat afhalen of gezellig een drankje doen op het terras. Maar ook de ‘locals’ weten De Belterwiede al sinds jaar en dag te vinden.

Wanneer eigenaar Rein Krips dit jaar vanwege gezondheidsredenen besluit te stoppen met Café-Restaurant de Belterwiede, komt hij al snel bij buurman Peter Meints terecht. „Het zou zonde zijn als hier iets anders zou komen. Het is hier altijd druk, iedereen kent De Belterwiede en ik vind het een mooie investering. Op deze manier houden we de horeca hier op het dorp.”

Vanaf 1 november staat het pand – inclusief woning – en perceel op naam van Peter Meints. Maar het restaurant runnen laat hij graag over aan een ander. „Een ambitieus (jong) stel met horeca-ervaring. Dat zou ideaal zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden”, vertelt Meints. “Er is ruimte voor uitbreiding van bijvoorbeeld de snackbar en je zou weer een mooie plek kunnen maken voor de jeugd. Maar dat laat ik aan de nieuwe pachters over. De invulling is natuurlijk helemaal aan hen.”

De deuren van Café-Restaurant De Belterwiede sluiten op 1 november, tot de nieuwe uitbaters gevonden zijn. Peter Meints heeft er alle vertrouwen in dat dat snel gaat lukken. „Als je een horecazaak wilt runnen, dan is dit een mooie kans!”

Er is al een aantal gegadigden, waarmee Meints in gesprek gaat over een eventuele samenwerking. Meer kandidaten zijn uiteraard welkom zich bij hem te melden via: 06-53722228.

Nieuws

menu