Buurtschap Nederland krijgt bord vanwege overlast van motorrijders: 'Houd rekening met ons'

Bewoner Jan Bezemer en wethouder Scheringa onthullen het nieuwe verkeersbord in Nederland. eigen foto

‘Welkom! Maar houd rekening met ons’. Dat is de boodschap op het nieuwe verkeersbord dat de gemeente Steenwijkerland samen met de bewoners van buurtschap Nederland heeft laten maken. De boodschap richt zich met name op motorrijders die in het gebied toeren en is op donderdag 1 april onthuld.

Het bord werd door wethouder Marcel Scheringa en Jan Bezemer namens de bewoners onthuld. „We hebben natuurlijk een fantastisch mooi gebied om te doorkruisen. Wandelend, op de fiets, in een bootje, maar ook op de motor”, vertelt Scheringa. „Dat laatste is minder geruisloos dan de andere vormen van vervoer. Soms kan het écht wel een tandje minder, zeker als motorrijders in grote groepen rijden. Daarom vragen we ze om hun snelheid te matigen als ze in een buurtschap komen. Minder snel is minder lawaai en dus minder overlast voor bewoners. Zo houden we het met elkaar leefbaar.”

Overlast van hoge snelheid en hard optrekken

Het plan om motorrijders te attenderen op het feit dat er in het gebied ook gewoond wordt, kwam nadat bewoners bij de gemeente aan de bel hadden getrokken. Zij gaven aan overlast te ervaren van met name motorrijders die door een hoge snelheid en hard optrekken veel lawaai produceren. Op basis van deze meldingen heeft de gemeente in april vorig jaar snelheidsmetingen laten doen bij buurtschap Nederland. Daaruit bleek dat er regelmatig te hard werd gereden. Vervolgens is samen met de bewoners gekeken naar een oplossing.

Naast het plaatsen van verkeersbord lopen er ook gesprekken met de politie om te kijken of er meer ingezet kan worden op handhaving. Ook in Blankenham wordt in overleg met Plaatselijk Belang binnenkort eenzelfde verkeersbord geplaatst.

Nieuws

menu