Buurtvereniging Basse pakt de draad weer op

Voorzitter Hans Pereboom overhandigt het welkomstgeschenk aan nieuwe bewoners, tijdens verlate nieuwjaarsreceptie in 't Buurthuus in Basse. Foto: Aangeleverd

Nu alle coronabeperkingen er meer en meer af gaan, was dit voor buurtvereniging Basse de aanleiding om alsnog een verlate nieuwjaarsreceptie te houden en tegelijk nieuwe bewoners van het buurtschap officieel welkom te heten in de buurt.

In ’t Buurthuus kwamen afgelopen zondag vele buurtgenoten weer gezellig bij elkaar en praktisch iedereen had dezelfde humoristische inslag om met ‘de beste wensen’ binnen te komen tijdens de informele nieuwjaarsreceptie. Het bestuur organiseerde de receptie als startpunt voor wat hopelijk weer een zeer actief seizoen wordt.

Welkomstgeschenk voor nieuwe bewoners

Het was ook de gelegenheid om de vele nieuwe bewoners van het buurtschap welkom te heten en ze te voorzien van een presentje. Na een korte toespraak overhandigde voorzitter Hans Pereboom de aanwezige nieuwe bewoners het jubileumboek van 60 jaren buurtvereniging Basse uit. In de toespraak was er ook aandacht voor de situatie in Oekraïne en hoe ook lokaal mensen zich aanmelden voor opvang. Toch werd er vooral vooruit geblikt op de komende activiteiten.

Activiteiten

Vrijdag pakken de kaarters hun tweewekelijkse kaartavond weer op voor de laatste mogelijkheid in het winterseizoen. Dat geldt ook voor de darters op de dinsdagavond. Dit kunnen ze de komende weken doen totdat ’t Buurthuus wordt verbouwd.

Aanstaande zaterdag doet de buurtvereniging mee aan NLdoet van het Oranjefonds en zal er op het terrein en omliggende omgeving divers onderhoud en opruimwerkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er eindelijk begonnen met de eerste activiteiten voor de verbouwing van ’t Buurthuus. De omgevingsvergunning is binnen en de benodigde materialen worden binnenkort geleverd. De dag begint om 10:00 uur en eindigt met een gezellige afsluiting om 16:00 uur.

Jaarvergadering

Op donderdag 24 maart staat de jaarvergadering gepland. Er zal dan met terugwerkende kracht onder andere de jaren 2019 – 2021 formeel worden afgesloten, bij gebrek aan tussenliggende jaarvergaderingen om de inmiddels bekende reden. Vanaf 20.00 uur is de inloop en om 20.30 uur begint de vergadering met o.a. het algemene verslag, het financiële verslag over drie jaren, de vooruitblik vanuit de commissies voor het komende seizoen en natuurlijk extra aandacht voor de verbouwing van ’t Buurthuus met een sfeerimpressie van het beoogde eindresultaat.

Of de mannen vanuit Basse ook dit jaar eindelijk weer met de bus afreizen naar het WK ijsspeedway in Thialf op 3 april is nog niet zeker. Het door hun zo geliefde stavak is nog niet beschikbaar vanwege coronarichtlijnen. De oorlog in Oekraïne kent ook daar zijn weerslag, waardoor o.a. de top 5 in het WK-klassement zijn uitgesloten vanwege hun (wit-)Russische nationaliteit. De ontwikkelingen worden in de gaten gehouden en verdere communicatie zal hier over volgen.

Kortom weer genoeg activiteiten in de korte termijn planning van Basse en daarmee pakt de buurtverenging de draad weer op. Dit zal vooral ook het spandraad zijn voor het uitzetten van de fundering voor de aanstaande verbouwing waar al lang naar wordt uitgekeken.

Nieuws

menu