Buurtwerkers houden Actie Voorjaarsgroet: Wie kweekt deze zomer de grootste zonnebloem?

'Hoe leuk is het dan om te zien wie de mooiste, snelst groeiende of hoogste zonnebloem in de wijk, schooltuin of eigen tuin heeft gekweekt?' Foto: Paula Bierma

De buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop starten in de week van 19 tot en met 23 april de Actie Voorjaarsgroet. Zij vragen daarvoor schoolkinderen in meerdere kernen van Steenwijkerland om kleurplaten en zakjes met zonnebloemzaden uit te delen aan buurtgenoten. Degene die de grootste zonnebloem kweekt, wint komende zomer een prijs.

„Deze coronaperiode kunnen we weinig fysieke activiteiten organiseren, maar we willen toch graag iets positiefs brengen dit voorjaar,” vertelt buurtwerker Paula Bierma. Na een brainstormsessie bedacht zij met collega-buurtwerkers Jannes Mulder, Sandra Lampe en Sandra Ordelman daarom de Actie Voorjaarsgroet. Hierbij willen zij graag scholen betrekken. „Ons plan is om van 12 tot 16 april in alle wijken en dorpen in Steenwijkerland waarin wij actief zijn om per basisschool 25 zakjes zonnebloemzaden uit te delen. De schoolkinderen ontvangen ook kleurplaten, die ze thuis of op school in mogen kleuren. Op hun beurt mogen de kinderen die zonnebloemzaden en de kleurplaten een week later aan buurtbewoners geven.”

Een praatje

De buurtwerkers willen de kinderen oproepen daarbij niet meteen aan hun eigen opa en oma te denken, maar juist aan andere ouderen of alleenwonende buurtbewoners, die een praatje wel op prijs kunnen stellen. Afgelopen week hebben de buurtwerkers van Sociaal Werk de Kop al basisscholen gemaild over de Actie Voorjaarsgroet. Zij hopen dat iedereen die een zakje zonnebloemzaden ontvangt, die in de tuin of in een pot op het balkon zal zaaien. „De scholen krijgen ook zelf een zakje zonnebloemzaden en mogen die in hun eigen tuin zaaien,” voegt Bierma daaraan toe.

Prijs

„Hoe leuk is het dan om te zien wie de mooiste, snelst groeiende of hoogste zonnebloem in de wijk, schooltuin of eigen tuin heeft gekweekt?” Na de zomervakantie doen de buurtwerkers een oproep aan de scholen om de foto’s van alle zonnebloembelevenissen met hen te delen. „We hopen overal in Steenwijkerland zonnebloemen terug te zien!” Wie de grootste zonnebloem kweekt, willen zij daarna belonen met een prijs. Over wat voor prijs dat zal zijn, denken de buurtwerkers nog even na.

Wie meer informatie wil, kan mailen naar: info@sociaalwerkdekop.nl .