ChristenUnie heeft kieslijst vastgesteld

Jantina Drijfhout en Dennis Spans. Foto CUSWL

De leden van de ChristenUnie Steenwijkerland hebben de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Naast de kieslijst en het programma is er een nieuwe voorzitter van de kiesvereniging benoemd. Het is Niels Rook, die Cor Lievers opvolgt. Lievers was tien jaar voorzitter van de kiesvereniging.

De kieslijst wordt aangevoerd door Jantina Drijfhout en Dennis Spans. Daarnaast is Marcel Scheringa opnieuw kandidaat voor het wethouderschap in het nieuw te vormen college. Cor Lievers, die nu nog burgerraadslid is maakt samen met raadslid Henk Boxum de top vijf van kandidaten vol.

De nieuwe voorzitter van de kiesvereniging, Niels Rook, is erg blij met de samenstelling van de gehele kieslijst. „We zijn blij dat Jantina Drijfhout door wil als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Inmiddels heeft Jantina al een aantal jaren ervaring in de gemeentelijke politiek, eerst actief als burgerraadslid, raadslid en inmiddels al bijna vier jaar als fractievoorzitter. Samen met Henk Boxum heeft ze de ChristenUnie een gezicht gegeven in de raad en we vertrouwen erop dat ze dat samen met de fractie ook na de verkiezingen zal blijven doen”, aldus Rook.

„Dat Marcel Scheringa zich wederom beschikbaar stelt als wethouder is geweldig nieuws”, vindt Rook. „Marcel heeft zich de afgelopen periode als wethouder vol overgave ingezet in het college en heeft bewezen dat hij ontzettend capabel voor deze functie is. We zijn dan ook zeer blij dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt. Ook zijn we blij dat we voor de verkiezingen een kieslijst kunnen presenteren met inwoners uit verschillende kernen in onze gemeente. Naast een aantal vertrouwde gezichten zien we een groot aantal nieuwe personen op de lijst. Kortom, een mooie club mensen die voor de ChristenUnie het christelijk-sociale gezicht gaan zijn bij de komende verkiezingen en we kijken er vol vertrouwen naar uit.”

Nieuws

menu