Circusfeest op de Sint Bernardusschool Oldemarkt: een avondje ouderwets genieten

Circusvoorstelling op de Sint Bernardusschool in Oldemarkt.

Circusvoorstelling op de Sint Bernardusschool in Oldemarkt. Foto: aangeleverde foto

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Sint Bernardusschool in Oldemarkt hebben de juffen en meesters afgelopen vrijdagavond een circusvoorstelling gegeven aan alle kinderen en hun ouders van de school. Voor de juffen, meesters, kinderen en ouders was het een avondje ouderwets genieten.

Dit schooljaar is er een speciale activiteitencommissie actief. Zij hebben allerlei activiteiten bedacht in het schooljaar dat de school honderd jaar bestaat. De circusvoorstelling door het team voor de kinderen en hun ouders was daar een voorbeeld van.

Zirkoes Stradivarioes

Afgelopen vrijdagavond streek het Zirkoes Stradivarioes neer op de Sint Bernardusschool. De spreekstalmeester Gerardino en zijn assistente Elisabeth namen de circusartiesten mee de piste in. Magische Martino, sterke stoere Steven, de Flying Dutchgirls, de leeuwentemmer Augustina met zijn leeuw Lambert en de domme Paulie de Clown stalen de show.

Alle acts misten een attribuut, waardoor alles verkeerd ging. Aan het einde van de show, bleek dat de spreekstalmeester Gerardino dit had gedaan. Hij wilde eigenlijk geen circus, maar lekker weekend en gewoon op de andere dagen lesgeven aan de kinderen van de school.... Dat vonden de artiesten ook. Dus trekt het Zirkoes Stradivarioes weer verder en hebben de kinderen maandag gewoon weer les!

Reünie en jubileumboek

Komende periode staan er nog twee grote activiteiten op het programma. Er is in mei een themaweek “de school van vroeger”.

Op vrijdag 24 juni zal de reünie zijn ter ere van het honderdjarig bestaan van de school. Er is een middag- en/of een avondprogramma.

Tijdens deze dag zal het jubileumboek “100 jaar Bernardusschool ”gepresenteerd worden.

De school doet een oproep: Bent u (oud)- leerling of (oud)-leerkracht van de school geweest en heeft u zich nog niet opgegeven? Dan kunt u zich opgeven via de website van de school onder het kopje “reünie”. Daar is het verdere programma te lezen. www.bernardusoldemarkt.nl