Complete graphic novel Bijbel verschenen. Willeke Brouwer uit Kuinre schreef en tekende de Ongelooflijke Bijbelverhalen

Auteur, illustrator en cartoonist Willeke Brouwer uit Kuinre vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, dicht bij de oorspronkelijke tekst. Foto: aangeleverde foto

De eerste Bijbel als graphic novel is een feit: deze week verschijnt de complete Bijbel met de titel Ongelooflijke bijbelverhalen. In 2019 verscheen een ‘voorproefje’, De engel en het kind, met het kerstverhaal. De Bijbel bevat 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, blijft dichtbij de oorspronkelijke tekst en bevat veel geschiedkundige achtergrondinformatie. Op 26 januari staat de feestelijke presentatie gepland, in de protestantse kerk in Kuinre.

De Bijbel is een boek vol prachtige en spannende verhalen. Verhalen over dappere koningen, moeders en strijders, en hun leven vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen.

Sommigen zeggen dat God tot hen spreekt. Anderen beweren dat ze een engel hebben gezien. Weer anderen hebben dingen zien gebeuren die eigenlijk niet kunnen. Wat zijn dit voor verhalen? Wie is God? En wie is Jezus, over wie ze in de Oude Boeken al vertellen?

Sprankelende schrijf- en tekenstijl

Auteur, illustrator en cartoonist Willeke Brouwer uit Kuinre vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de bijbel voor het eerst lezen.

Boeiende tocht

„In kinderbijbels worden de bijbelverhalen wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt, komt alles goed. Wat als je wél de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Bethlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde? Met die vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht”, vertelt Willeke Brouwer.

Willeke Brouwer is auteur, illustrator en cartoonist. Na de kunstacademie in Kampen was ze jarenlang illustrator en schrijver. Sinds 15 jaar maakt ze dagelijks een cartoon voor het Nederlands Dagblad.

Presentatie 26 januari

Op 26 januari staat een feestelijke presentatie gepland in de kerk van de protestantse gemeente Kuinre (Henric de Cranestraat 41), in de middag van 14.00 – 16.00 uur. Omdat het dan Maand van de Bijbel is, zal de presentatie aansluiten bij het thema van de Maand: met muziek van Merijn Wouda, Marco ‘t Hart en Elly Zuiderveld. Het eerste exemplaar is voor Rikkert Zuiderveld. In verband met de geldende coronamaatregelen en dus het aantal beschikbare plaatsen, is aanmelding vooraf gewenst. Dit kan via mail naar info@willekebrouwer.nl.

Toegang is gratis.


Ongelooflijke bijbelverhalen - graphic novel Bijbel | Willeke Brouwer | integraal gebonden, 498 blz. | ISBN 9789065394781 | € 34,99

www.royaljongbloed.com #graphicnovelbijbel #willekebrouwer #kinderbijbel #bijbelverhalen #bijbelmaand

Nieuws

menu